În plină criză politică, președintele Iohannis pleacă din țară via Elveția

Preşedintele Klaus Iohannis se află joi, 9 septembrie, în vizită oficială în Elveția, în contextul în care România traversează o profundă criză politică, democrația parlamentară din țara noastră fiind pusă sub semnul întrebării.

Joi, în ziua în care moțiunea de cenzură o să fie citită în Parlament, după nu mai puțin de patru încercări boicotate de PSD, președintele Iohannis efectuează o vizită oficială în Elveția.

Potrivit programului anunțat de Administraţia Prezidenţială, în cadrul vizitei, președintele Iohannis va avea consultări politice cu Președintele Guy Parmelin.

„Printre subiectele de pe agenda convorbirilor celor doi președinți se află consolidarea relației bilaterale, inclusiv a cooperării economice, cu accent pe domeniul investițiilor, Elveția ocupând locul 10 în clasamentul investitorilor din România, precum și a cooperării sectoriale.

Din perspectiva agendei europene, vor fi abordate cooperarea pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cadrul relațiilor dintre Uniunea Europeană și Confederația Elvețiană, precum și contribuția elvețiană la fondul de coeziune al Uniunii, respectiv operaționalizarea celei de-a doua tranșe financiare elvețiene, destinate reducerii disparităților economice și sociale în Uniune.

Discuțiile vor include și teme actuale de politică internațională, cu accent pe evoluțiile politice și de securitate din Vecinătatea Estică a Uniunii Europene, din regiunea Balcanilor de Vest, precum și cooperarea româno-elvețiană în cadrul organizațiilor internaționale”, se menționează în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „În plină criză politică, președintele Iohannis pleacă din țară via Elveția”

  1. Nimic despre ”drepturile” mult ”oprimatei” și prea-iubitei ”minorități”/ ”comunități” LGBTQUI-SIDA? 😛

Comentariile sunt închise.