Președintele PNL, Florin Cîțu: Ce vrem cu acest certificat verde? Să creștem rata de vaccinare

Fostul premier Florin Cîțu, în prezent președintele PNL, a transmis, luni seara, un mesaj fără echivoc în privința certificatului sanitar, precizând că prin acest document se urmărește creșterea ratei de vaccinare, în acest sens fiind necesar ca legea privind certificatul să fie adoptată cât mai repede.

„Suntem pe 20 decembrie și nu avem legea cu certificatul verde. Avem în Parlament un proiect de lege depus de noi. Un proiect pentru care PSD a votat împotrivă. Înțeleg că acel proiect nu este agreat, foarte bine, dar încă nu s-a venit cu o variantă.

Timpul curge în defavoarea noastră. Este nevoie de acest proiect să vină. Am primit mai multe variante de la premier sau de la partenerii de coaliție. Trebuie să agreăm o variantă pe care să o votăm. Să vedem care este”, a declarat, luni seară, la Digi24, președintele PNL, Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Cîțu a subliniat că nu dorește ca pe banii publici să fie făcute cheltuieli cu testarea.

„Nu mi se pare normal, atunci când există vaccin gratuit. Ce vrem cu acest certificat verde? Să creștem rata de vaccinare.

(…) Dacă cele 15 teste sunt corelate cu creșterea gradului de vaccinare, ele trebuie să meargă și în sectorul privat. Și privații trebuie să primească aceleași facilități. Nu putem să mai avem dublă măsură. Aceeași discuție și cu voucherele de vacanță. Și acolo am avut discuții despre cum sunt ele alocate. Ar trebui să fie alocate ca bonus în sistemul bugetar, dar dacă se dau în sectorul bugetar, ar trebui să dăm ceva similar și în sectorul privat.

Dacă premierul va lua o decizie să-și asume responsabilitatea pentru o astfel de lege, va veni, ne va explica și apoi cu siguranță va avea argumentele clare. Timpul este unul dintre argumente, că nu mai este timp mult până la finalul anului, și atunci vom merge mai departe.

Sper că se caută varianta optimă. Știu că premierul a spus că vrea să aibă certificatul verde până la finalul anului. Prin asumarea răspunderii se poate”, a spus președintele PNL, Florin Cîțu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost