Scriitorul Varujan Vosganian, despre restricțiile din Italia: Un caz tipic de fanatism epidemiologic!

Scriitorul și fostul parlamentar Varujan Vosganian a caracterizat situația din Italia ca fiind un caz tipic de „fanatism epidemiologic”, în contextul în care țara cu rată de vaccinare de peste 80% se confruntă cu infectări record în ultima perioadă.

„Dacă veți avea curiozitatea să călătoriți, prin intermediul internetului, în întreaga lume și să comparați diferitele opinii ale autorităților sanitare privind epidemia de coronavirus, eficiența vaccinurilor, impactul variantei Omicron, termenele la care vaccinatul complet devine complet nevaccinat etc. etc. veți observa atâtea inadvertențe încât apare tot mai clar că singurul specialist autentic în epidemiologie e doar bunul Dumnezeu.

Iată un caz tipic de fanatism epidemiologic: Italia.

Francesco Paolo Figliolo, comisar extraordinar pentru starea de urgență COVID din Italia, general și el (cum altfel), ne spune că perioada după care trebuie făcută a treia doză nu mai e nici de nouă luni, nici de șase luni, ci de … patru luni. De la 10 ianuarie, persoanele vaccinate până în 10 septembrie vor fi „impulsionate” să facă cea de-a treia doză. În ritmul ăsta, a cincea doză va fi făcută, probabil, simultan cu a patra doză, dacă nu chiar cu puțin mai înainte.

Inutil să mai spun că pe general nu-l preocupă faptul că Italia, cu 45 de milioane de vaccinați cu ambele doze și 18 milioane cu a treia, a atins recordul istoric de infectări (55 000) și cel mai mare număr de decese din ultimele șapte luni. Numărul deceselor este azi mai mare, cu aproape 90% vaccinați din rândul populației adulte, decât era în mai, cu 25% populație adultă vaccinată. Dar asta n-are importanță. Nu eșecul evident al campaniei de vaccinare îl preocupă pe general, ci faptul că mai sunt încă 5,7 milioane de nevaccinați, care trebuie siliți să se vaccineze. Probabil, pentru ca noi recorduri de infectare să fie atinse.

Ca să nu mai vorbim că generalul Figliolo socotește, neabătut, că injectările succesive sunt leacul împotriva variantei Omicron. Estimp, peste ocean, Ugur Sahin, CEO al BioNTech, producător al vaccinului Pfizer, declară că actualele vaccinuri nu pot opri varianta Omicron. Înțeleagă cine poate”, a scris, pe Facebook, Varujan Vosganian.

Context

Certificatul verde cu două doze de vaccin, obligatoriu în Italia pentru numeroase activități și pentru toți angajații, va avea o valabilitate de numai şase luni, fiind astfel nevoie de doza booster, după trecerea acestui termen, din februarie 2022.

Totodată, Italia va începe să administreze doza booster (supra-rapel) de vaccin anti-covid la patru luni după încheierea schemei de vaccinare faţă de termenul de şase luni din prezent, din 10 ianuarie, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost