Senatorul Claudiu Târziu (AUR), după întâlnirea cu Ion Iovcev, fostul director al unicului liceu românesc de la Tiraspol: Guvernele de la București și Chișinău trebuie să ajute românii din regiunea transnistreană!

Senatorul Claudiu Tâziu, co-președintele AUR și președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, s-a întâlnit, miercuri, cu dl. profesor Ion Iovcev, fostul director al unicului liceu românesc de la Tiraspol.

„Nu trece o zi fără să mă gîndesc la românii de pretutindeni, nu trece o zi fără să lupt pentru aceștia!

În calitatea mea de reprezentant al Românilor de pretutindeni, dar, mai ales, de om și frate căruia îi pasă de aproapele său, m-am întîlnit ieri cu dl. profesor Ion Iovcev.

O frumoasă și dătătoare de speranță cu fostul director – timp de 29 de ani – al unicului liceu românesc de la Tiraspol. Un ilustru profesor și un dîrz profesor în vremuri foarte grele, unul dintre cei mai necruțători critici ai autorităților separatiste.

Dificultățile culturale și identitare ale comunității noastre românești din Tiraspol, precum și demersurile pe care trebuie să le intensifice guvernele de la București și Chișinău pentru protejarea românilor din regiunea transnistreană au fost principalele teme abordate în cadrul întîlnirii.

Îi mulțumesc domnului profesor pentru discuția purtată și îl asigur că lupta pe care o poartă de atîtea decenii este și lupta mea și a noastră, a partidului AUR!”, a scris, miercuri, pe Facebook, copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Reamintim că senatorul Claudiu Târziu a condamnat cu femitatea acțiunea acțiunea regimului prorus de la Tiraspol împotriva Liceului românesc „Lucian Blaga”, căruia i-a suspendat activitatea în luna august, după cum a relatat atunci RostOnline.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost