Sensibilitate progresistă: Cântărirea pacienților la medic ar trebui efectuată doar dacă e absolut necesar pentru că altfel generează stress, iar acest lucru e nesănătos

Se știe că greutatea corporală e un factor important în cadrul sănătății personale, atât obezitatea cât și bulimia afectând negativ organismul. De aceea, de câte ori mergem la medic suntem și cântăriți.

Dar iată că pentru stânga progresistă și corect politică acest lucru a devenit o problemă. Dacă îi spui cuiva că e obez și că ar trebui să mănânce mai cu măsură îi rănești sentimentele, îl stresezi. Acum trebuie să-i spui că arată fabulos chiar dacă abia se mai deplasează din cauza burții. Cu alte cuvinte, dacă ignori problema, aceasta dispare de la sine.

De aceea acum vin cu o altă idee. Cică medicii să nu-i mai cântărească automat, ci doar dacă e absolut necesar. Pentru asta o organizație progresistă din SUA a creat chiar și carduri pe care le poți prezenta medicului și pe care scrie ca purtătorul să fie cântarit doar dacă e absolut necesar din punct de vedere medical.

Iar pe verso au listate și câteva motive pentru care zic ei că nu ar trebui să fie cântăriți de medic:

  • Cele mai multe probleme medicale pot fi tratate indiferent de greutate
  • Dacă îmi scoateți în evidență greutatea mă stresez, iar acest lucru e nesănătos
  • Dacă mă cântăriți de fiecare dată când vin la dumneavoastră și discutăm despre greutatea mea ca și cum ar fi o problemă perpetuați sigmatizarea greutății unei persoane (un risc medical grav)
  • Am un stil de viață sănătos indiferent de greutatea mea

Sursa: Daily Mail

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost