Comisia Europeană REDUCE valabilitatea certificatului sanitar fără rapel la 9 luni

Comisia Europeană (CE) a anunțat, marți, că a decis să limiteze valabilitatea certificatului sanitar fără rapel la 9 luni, pentru a încuraja astfel vaccinarea cu doza a treia.

Comisia a stabilit o perioadă de acceptare obligatorie de 9 luni, exact 270 de zile, a certificatelor de vaccinare pentru călătoriile în interiorul UE.

„Comisia a adaptat normele de codificare a certificatelor de vaccinare. Acest lucru este necesar pentru a se asigura că se poate face întotdeauna diferența între certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare și certificatele de vaccinare emise în urma unei doze de rapel.

Dozele de rapel se înregistrează după cum urmează:

  • 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze.
  • 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică sau a unei doze dintr-un vaccin cu 2 doze administrate unei persoane vindecate”, se precizează în comunicatul CE.

Măsura intră în vigoare de la 1 februarie 2022.

Reamintim că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, luni, două doze de vaccin nu mai sunt suficiente pentru a recunoaște că o persoană este vaccinată, cel mai probabil de anul viitor certificatul verde pierzându-și valabilitatea la două doze, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost