Australia a creat precedentul. Urmează Franța?

Se anunță nori negri pentru cariera liderului ATP, tenismenul Novak Djokovic, după precedentul creat la Australian Open în urma expulzării sportivului din țară, participarea lui Djokovic la turnee importante din Franța- și chiar din Spania- fiind pusă sub semnul întrebării.

Imediat după expulzarea lui Djokovik din Australia, Franța a anunțat prin vocea ministrului Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, demnitar francez de origine română, că participarea jucătorilor la turneul de la Roland Garros este condiționată de vaccinarea acestora.

În urmă cu zece zile, guvernul francez susținea că se lucrează la un set de reguli care să permită și accesul sportilor nevaccinați, însă Parlamentul a aprobat, duminică, proiectul de lege privind certificatul de vaccinare.

„Certificatul de vaccinare a fost adoptat. De îndată ce legea va fi promulgată, certificatul va deveni obligatoriu la intrarea în clădirile publice supuse deja permisului sanitar (stadion, teatru sau sală) pentru toţi spectatorii, jucătorii, profesioniştii francezi sau străini”, a anunțat pe Twitter, ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a informat agenţia spaniolă EFE, citată de Agerpres.

Turneul de la Roland Garros va avea loc între 22 mai şi 5 iunie.

Spania

O declarație pe tema participării la competiții sportive a fost făcută, luni, și de premierul spaniel Pedro Sanchez. Întrebat fiind, în cadrul unei conferințe de presă, dacă Djokovic poate intra în Spania pentru a juca, premierul Pedro Sanchez a răspuns:

„Orice sportiv care dorește să concureze în țara noastră trebuie să respecte regulile sanitare în vigoare în Spania”.

Madrid Open, competiția la care ar putea participa jucătorul, urmează să înceapă la finele lunii aprilie, notează Antena3.

Reamintim că tenismenul Novak Djokovic a fost expulzat, duminică, din Australia, după mai multe zile de așteptare și după procese repetate, la capătul cărora autoritățile australiene au recunoscut că au ridicat viza sportivului pentru că acesta „alimentează mișcarea anti-vaccin”, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Australia a creat precedentul. Urmează Franța?”

  1. Nu cred ca urmeaza nori negri pentru Djocovic! Pentru el tenisul a fost un mod de a se exprima intr-un registru pe care il stapaneste! Sunt convins ca isi va gasi cu usurinta veleitati in care sa faca performanta sub semnul Sfintei Cruci pentru care nu a facut rabat!

  2. Dragul meu Valentin Podaru, ceea ce a fàcut Djocovic n’are absolu, DAR ABSOLUT NIMIC cu Sfânta Cruce.!
    Pàcat, MARE PÀCAT, cà voi confundati si amestecati ;ucrurile sfinte cu cele lumesti.
    Doamne’ajutà!
    Marian Costache
    Montréal, Canada

Comentariile sunt închise.