Novak Djokovic, expulzat din Australia. Președintele Serbiei: Prin Novak, au vrut să arate cum funcționează ordinea mondială

Liderul ATP, tenismenul Novak Djokovic, a fost expulzat, duminică, din Australia, după mai multe zile de așteptare și după procese repetate, la capătul cărora autoritățile australiene au recunoscut că au ridicat viza sportivului pentru că acesta „alimentează mișcarea anti-vaccin”.

Novak Djokovic a pierdut, duminică, procesul împotriva guvernului Australiei, care îi revocase viza de intrare în țară.  Tot duminică, liderul ATP a fost expulzat din Australia.

Guvernul australian și-a motivat anularea vizei prin impactul tenismanului sârb asupra sănătății publice, arătând că Djokovic a devenit exponentul mișcării antivacciniste din Australia, iar țara nu poate permite prezența sa, dată fiind notorietatea sportivului.

Avocatul Ministerului australian pentru Imigrație a comparat impactul lui Djokovic asupra mișcării anti-vaccin cu campaniile publicitare, potrivit postului BBC, citat de G4Media.

Din Serbia, replica președintelui Aleksandar Vucic nu a întârziat să apară. Acesta a declarat că Novak Djokovici a fost „torturat şi chinuit” de guvernul australian şi „tratat ca un criminal în serie”.

„Cei care cred că au luat această decizie în baza unor principii au arătat că nu au principii. Au maltratat un tenismen timp de zece zile pentru a-l anunţa în ultimul moment despre o decizie care era luată de la început. Novak a fost hărțuit, a fost o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva unei persoane și a țării noastre. Prin Novak, au vrut să arate cum funcționează ordinea mondială”, a spus președintele Serbiei, scrie publicația The Age, citată de Antena3.

Postul BBC, relatând situația din Australia în ziua în care Novak Djokovic a părăsit țara, a precizat că:

„Australia a încercat să limiteze răspândirea virusului prin unele dintre cele mai dure măsuri din lume la începutul pandemiei. Dar acum s-a trecut la o strategie de a trăi cu Covid.”


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Novak Djokovic, expulzat din Australia. Președintele Serbiei: Prin Novak, au vrut să arate cum funcționează ordinea mondială”

  1. Corect , Presedintele Serbiei , a punctat adevarul adica ” cum functioneaza noua ordine mondiala ” si cine este ” tatucul ei ” , se pare ca tatucul mondial fiind ” DEMOCRATA TARA” , USA , cu favoritii sai interbelecii , acesta este semnalul ” noi decidem , voi platiti si executati ” . Este o grava problema de imagine diplomatica internationala , mai ales cand tratativele USA-RUSIA , stagneaza in privinta UKRAINEI , mai ales cand la fel cum SUA are acolitul sau AUSTRALIA DE O SUTA SI DE ANI la fel si SERBIA are ACOLITUL SAU RUSIA de vreo o suta si ceva de ani. Sa nu uitmam ca de la asa zisul asasinat din SARAJEVO , care si acela a fost o regie Austro-Ungara , a inceput primul razboi mondial. Sigur acum va fii primul razboi ” MEDIATIC SI INFORMATIONAL ZONAL ” RAMANE DE VAZUT DACA SI MONDIAL PRIN VIITOAREA REACTIE CHINEZA.

Comentariile sunt închise.