Avocat Elena Radu, apel către români: Este timpul să spunem STOP stării de alertă! 4 februarie 2022

Avocatul Elena Radu a lansat, duminică, pe Facebook, un apel la solidaritate între români și la protest pentru încetarea stării de alertă.

Elena Radu precizează că actuala stare de alerta, prelungită de peste doi ani, expiră pe 6 februarie 2022.

„Este timpul să spunem stop stării de alertă! Am văzut că nu ne putem baza pe nimeni să reinstituie ordinea, democrația și normalitatea.

Instanțele judecătorești care aveau acest rol constituțional au fost complice și s-au comportat ca o anexă a puterii executive (cu mici excepții pe care le poți număra pe degete).

Dacă până pe 4 februarie 2022 Guvernul nu declară public că nu va mai prelungi starea de alertă, pe 4 februarie ieșim toți în stradă pentru a ne exprima dezacordul împotriva stării de alertă.

Să iasă fiecare unde consideră necesar: pe strada din fața casei lui, din fața locului lui de muncă, pe bulevardul cel mai apropiat de casa lui etc, pe jos, pe bicicletă, pe trotinetă, cu mașina sau ce o avea.

Ieșiți oriunde, numai ieșiți să vă exprimați public dezacordul”, a scris, pe Facebook, Elena Radu.

Potrivit acesteia, ziua de 4 februarie 2022 nu a fost stabilită de niciun politician.

„Nu e o zi stabilită de niciun politician, de niciun partid, nu e un loc stabilit.

Ieși unde vrei tu, ieși pentru ce vrei tu, ieși pentru tine și pentru viața ta ca să îți exprimi dezacordul cu privire la ce se întâmplă în țară și te afectează pe tine direct. E timpul să spunem: Stop! așa nu se mai poate și nu mai vrem!”, a subliniat avocatul Elena Radu.

Ora? Începând cu ora 15.00 și până când vom fi destul de mulți pentru ca vocea noastră să conteze și să obținem ceea ce vrem, încetarea stării de alertă. Să arătăm că poporul român încă există și știe ce vrea!, a precizat Elena Radu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost