Deținătoarea recordului Elveției la maraton a fost diagnosticată cu miocardită

Fabienne Schlumpf, deținătoarea recordului Elveției la maraton și participantă la Olimpiada de la Tokyo de anul trecut, a dezvăluit recent că a fost diagnosticată cu miocardită și că s-ar putea să nu mai poată concura niciodată.

Alergătoarea elvețiană în vârstă de 31 de ani, care a terminat pe locul 12 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a anunțat joi, 6 ianuarie, pe contul ei de Instagram, că a fost diagnosticată cu miocardită și că nu are voie să facă sport și să participe la antrenamente.

VESTI PROASTE! Din păcate, miocardita mă ține pe loc chiar acum. Cu siguranță nu este o perioadă ușoară pentru mine, dar nu renunț. Sper să mă întorc curând, urmărindu-mi visele… și adversarele în curse.

Potrivit cotidianului Blick, citând publicația de știri Tages-Anzeiger, Fabienne Schlumpf nu crede că ar fi nici o legătură între miocardită și vaccinul Covid, deși confirmă că este triplu vaccinată și nu a suferit niciodată de Covid.

Sportiva elvețiană intenționa să călătorească în Portugalia la începutul anului pentru a se antrena, dar a trebuit să renunțe.

Nimeni nu poate spune cât timp va trebui să iau o pauză”.

Atleta elvețiană a declarat că în ultima perioadă s-a simțit obosită în viața de zi cu zi și că, după ce ritmul cardiac i-a crescut vertiginos în timpul unei alergări ușoare de anduranță, a căutat un medic care a diagnosticat-o cu miocardită.

Sursa: Global Circulate

Pe același subiect:


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost