Mama unei fete de 11 ani dă în judecată districtul școlar spunând că „două profesoare i-au manipulat fiica făcând-o să creadă că este băiat transgender și i-au dat sfaturi despre cum să-și lege sânii”

Jessica Konen are o fiică de 11 ani, elevă în clasa 6-a. Aceasta a depus recent o plângere împotriva Spreckels Union School District, districtul școlar de care aparține si scoala la care învață fiica sa. Ea susține că două profesoare de la Buena Vista Middle School, Lori Caldeira și Kelly Baraki, au convins-o inițial pe  fiica sa că era bisexuală, iar apoi că era de fapt un băiat transgender.

De asemenea, mama fetei mai susține că cele două profesoare – care conduceau clubul de egalitate „You Be You (Fii tu însuți)” al școlii – i-au oferit fiicei sale informații despre cum să-și lege sânii pentru a-i împiedica să se dezvolte. Ea spune că școala i-a ascuns ceea ce se întâmpla până la o întâlnire din decembrie 2019.

După ce școlile s-au închis datorită pandemiei de gripă chinezească și s-a trecut la învătământul online, adică în martie 2020, când fiica sa era departe de influența celor două profesoare, aceasta a fost din nou bucuroasă să se identifice ca fată.

În plângerea în justiție a mamei aceasta susține că districtul școlar este responsabil pentru „comportamentul extrem și scandalos” care a făcut ca fiica să se se gândească că e de fapt un băiat, acest lucru creeînd o breșă între mamă și copil.

Jessica Konen primește asistență juridică din partea organizației pentru libertatea de exprimare „The Center for American Liberty„.

Avocata care o reprezintă a declarat că de când a depus dosarul, a auzit de la alți părinți din mai multe state că și în alte școli publice americane se întâmplă lucruri similare.

Mama fetei susține că școala nu a informat-o despre participarea fiicei sale la clubul LGBT, că nu a a știut despre literatura specifică la care a a avut acces și nici de „planul de sprijin pentru gen” creat de cele două profesoare pentru aceasta.

Sursa: Daily Mail

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost