Un programator din Iaşi şi-a făcut arborele genealogic până în secolul al XIII-lea. Daniel Cantoreanu: Sunt înrudit cu Ștefan cel Mare!

Patru ani de muncă, peste 250 de registre de stare civilă și documente consultate și fotografiate, curiozitate pentru a afla cine îi sunt strămoșii și multă dragoste pentru neamul său. Așa a reușit Daniel Cantoreanu, programator în vârstă de 32 de ani din Iași, să-și realizeze arborele genealogic.

Lucrarea este fascinantă, nu se oprește la străbunici, cum se întâmplă de cele mai multe ori, ci ajunge până departe în istorie, până la 1260.

La capătul acestui drum, tânărul a descoperit că este înrudit cu Ștefan cel Mare.

„Da, sunt înrudit cu Ștefan cel Mare: Un strămoș al meu direct este Iuga, Voievod de Maramureș, tatăl lui Ștefan al II-lea, voievod de Maramureș, Iuga fiind fratele lui Bogdan I descălecătorul, tatăl Margaretei Mușata, bunica lui Alexandru cel Bun, bunicul lui Ștefan cel Mare și Sfânt”, a explicat, pe Facebook, Daniel Cantoreanu, într-o postare în care a mulțumit pentru mesajele și încurajările primite în ultimele zile, de când munca sa a devenit subiect de interes pentru presă.

Daniel Cantoreanu mărturisește că a realizat lucrarea nu în câteva săptămâni, ci în aproape patru ani, perioadă în care „a fotografiat personal peste 250 registre de stare civilă, documente, catagrafii și multe altele”.

„Sunt conștient că unele informații sunt contestate sau unele apartenențe genealogice vechi nu sunt 100% sigure, altfel istoricii se reprofilau spre fizică, matematică, programare”, subliniază Daniel Cantoreanu.

Tânărul anunță că demersul privind genealogia neamurilor nu se oprește aici.

În loc de concluzie, Daniel Cantoreanu nu uită să mulțumească lui Dumnezeu și sfinților pentru ajutorul primit.

Sursa foto: Daniel Cantoreanu

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost