UPDATE. Războiul se apropie de România. Rușii au cucerit Insula Șerpilor, la doar 45 de km de țara noastră. 13 grăniceri au murit

ACTUALIZARE ORA 09:00

Treisprezece grăniceri ucraineni au fost ucişi în urma bombardamentelor intense desfăşurate de nave ruseşti asupra Insulei Şerpilor în cursul zilei de joi, prima zi a invaziei Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gheraşcenko.

„O navă rusească a cerut garnizoanei din Insula Şerpilor să se predea. Apoi a fost declanşat un atac cu rachete şi tunuri de artilerie. 13 grăniceri şi-au pierdut viaţa”, a scris Gheraşcenko pe contul său Telegram, potrivit Agerpres.

Insula Şerpilor din Marea Neagră, clasificată drept „stâncă” în sensul Convenţiei de la Montego Bay privind Dreptul Mării din cauza lipsei de surse proprii de apă potabilă, se află la 45 de km de ţărmurile României şi Ucrainei.

Știrea inițială

Mai multe explozii uriaşe s-au produs, vineri dimineaţă, în Kiev, capitala Ucrainei fiind sub asediul trupelor ruse care au reluat bombardamentele.

Exploziile s-au produs în zona de nord a capitalei Kiev, acolo unde se dau lupte grele între militarii ruşi şi forţele de apărare ale Ucrainei.

Deflagraţiile uriaşe au fost surprinse de martori, care au filmat cu telefoanele mobile şi apoi au urcat imaginile pe reţelele de socializare. Bombardamentele au continuat pe tot parcursul nopţii şi s-au înteţit, vineri dimineaţă, în jurul orei 05.00, anunță Antena3.

Bilanţul atacurilor armatei ruse a ajuns la 137 de morţi şi peste 300 de răniţi în Ucraina, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, în cursul nopţii de joi spre vineri.

Știri pe subiect:

UPDATE/ Rusia a atacat Ucraina. Mii de persoane aşteaptă să intre în România prin Vama Siret


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost