Elveția și Austria se alătură țărilor care ridică restricțiile

Elveția va ridica aproape toate restricțiile legate de pandemie începând cu ziua de joi, 17 februarie 2022.

Va rămâne temporar în vigoare doar obligatia de a purta mască de protecție în mijloacele de transport public și în interiorul unităților de asistență medicală.

Lumina de la capătul tunelului este foarte vizibilă”, a declarat președintele Ignazio Cassis la o conferință de presă la Berna, deși a adăugat că guvernul este gata să reimpună restricții dacă va fi necesar. „Virusul este printre noi. Trebuie să ne învățăm să trăim cu el”.

De asemenea rămâne în vigoare până la sfârșitul lunii martie izolarea obligatorie de cinci zile a persoanelor care au fost testate pozitiv. (US News and world Report)

Austria

Tot în cursul zilei de miercuri guvernul austriac a anunțat că intenționează să pună capăt majorității restricțiilor COVID-19 din țară începând cu data de 5 martie.

Purtarea măștilor va rămâne obligatorie în unele locuri. Într-o primă etapă, începând de sâmbătă, nu va mai fi necesară dovada vaccinării sau a trecerii recente prin boală pentru a participa la evenimente, a merge la restaurante, baruri și diverse alte activități. Un test negativ va fi suficient pentru aceste lucruri.

Pe 5 martie, cea mai mare parte a restricțiilor vor fi ridicate”, a declarat cancelarul Karl Nehammer. Va ramâne în vigoare obligația de a purta mască de protecție FFP2 „acolo unde este absolut necesar pentru protejarea grupurilor vulnerabile”, inclusiv în mijloacele de transport public, magazine esențiale și farmacii. Dovada a cel puțin unui test negativ va fi în continuare necesară pentru personalul și vizitatorii din spitale și casele de bătrâni. (ABC News)

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost