Statul polițienesc prinde contur în Canada

În urmă cu două zile Justin Trudeau, premierul cu tendințe totalitare al Canadei, a declarat stare de urgență pe întreg teritoriul țării. Atunci declara că guvernul federal a invocat actul pentru a ajuta forțele de ordine să deblocheze punctele de trecere a frontierei, precum și să elibereze centrul orașului Ottawa, capitala federală, ocupat în prezent de participanții la marșul împotriva dictaturii medicale.

Iată că au trecut doar două zile și forțele de ordine au început campania de terorizare a populației. În Ontario poliția a început să-i viziteze acasă pe cei ce au donat sume de bani protestatarilor care luptă împotriva dictaturii medicale a lui Trudeau și pe cei ce au publicat pe rețelele sociale mesaje de susținere a acestora pentru a le explica ce înseamnă un protest pașnic.

Marion Isabeau Ringuette, o canadiancă care lucra pentru pentru o agenție guvernamentală a provinciei Ontario, a fost concediată la 10 zile după ce a donat 100$ protestatarilor. Când ziariștii de la Toronto Star au contactat agenția guvernamentală pentru a afla motivul, purtătorul de cuvânt a declarat că „domnișoară Isabeau-Ringuette nu mai lucrează pentru guvernul provinciei Ontario. Nu mai avem nimic de comentat deoarece aceasta este o chestiune de personal”.

Numele donatorilor a devenit public după ce platforma GiveSendGo, folosită pentru colectarea donaților, a fost spartă.

Astfel s-a aflat că Ches Corby, fost lider al Partidului Progresiv Conservator Canadian, a donat 800$. Când ziariștii de la CBC, postul TV public din Canada, l-au contactat, acesta a declarat că „starea de urgență pe termen nedeterminat, sub care ne aflăm în cea mai mare parte a Canadei, este un lucru periculos, un lucru foarte periculos. Susțin dreptul la protest pașnic și văd Convoiul pentru Libertate ca fiind un protest pașnic”.

Holden Rhodes, un om de afaceri din London, Ontario, a donat 25.000$. Acesta a declarat că „excesele guvernamentale din ultimii doi ani a fost uluitoare, dar cele din ultimele două săptămâni au fost absolut alarmante pentru oricine crede într-o societate pașnică și liberă. Guvernul, la toate nivelurile, trebuie să realizeze că sunt aleși să reprezinte poporul Canadei, mai degrabă decât să închidă și să amenințe că vor aresta oameni pentru că și-au exercitat drepturile legale de protest pașnic”.

Tammy Giuliani, proprietara Stella Luna Gelato Cafe din Ottawa, a fost forțată să-și închidă localul după ce a primit un val de amenințări când s-a aflat că a donat 250$ protestatarilor.

Sursa: Daily Mail

Pe același subiect:

 

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost