Începând de săptămâna viitoare, în Israel, certificatul verde va fi necesar doar pentru participarea la evenimente mari

Începând de duminică, în Israel, certificatul verde de vaccinare va fi necesar doar pentru a lua parte la evenimentele mari. Lista cu ce consideră guvernul a fi eveniment mare urmează să fie publicată ulterior.

Certificatul verde va fi, de asemenea, actualizat pentru a-i include pe cei care au fost vaccinați cu două doze în ultimele patru luni, cei ce au trecut prin boală în ultimele patru luni și toți cei care au primit a treia sau a patra doză de vaccin, fără nicio limită de expirare în cazul celor din urmă.

De asemenea, guvernul a decis ca din 8 februarie, israelienii nevaccinați vor putea zbura din Israel fără a avea nevoie de un test de coronavirus înainte de decolare. Călătorii cu simptome care sunt testați negativ cu un test rapid antigen vor putea, de asemenea, să zboare fără a avea nevoie de un test PCR negativ.

Un total de 67.580 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate luni, a anunțat marți Ministerul Sănătății, marcând o scădere față de totalul din ziua precedentă de 74.312. În prezent, există 425.000 de cazuri active COVID în Israel.

Numărul cazurilor grave este acum de 1.084, un maxim istoric, cu o creștere de 21,1% față de săptămâna precedentă, cu 247 de persoane conectate la ventilatoare și 19 conectate la aparate ECMO. Rata pozitivității este de 26,37%.

Dintre cei internați în prezent în stare gravă, 520 sunt vaccinați, 117 sunt parțial vaccinați, 427 sunt nevaccinați, iar statusul celorlalți este necunoscut.

Majoritatea cazurilor grave sunt raportate la persoanele de peste 60 de ani.

Un total de 642.137 de persoane au fost vaccinate pentru COVID-19 de patru ori, 4.442.029 de trei ori, 6.093.060 de două ori și 6.691.151 au primit cel puțin un vaccin.

Sursa: Jerusalem Post

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost