Bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani, în rezerva generală în caz de stare de asediu, de mobilizare sau de război (proiect de lege)

Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani vor face parte din rezerva generală, în caz de stare de asediu, de mobilizare sau de război, potrivit unui  proiect de lege, anunță EuropaFM.

Potrivit sursei citate, cetățenii cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare sunt cei care îndeplinesc serviciul militar activ sau în rezervă, cei încorporabili, adică între 20 și 35 de ani, dar și bărbații cu vârste între 35 și 63 de ani.

Reamintim că Guvernul pregătește un proiect de lege care vizează gestionarea rapidă a situațiilor de criză, în contextul conflictului din Ucraina, după cum a anunțat RostOnline.

Situaţia de criză va fi instituită la propunerea ministrului Apărării, trebuie avizată de premierul în funcţie şi va fi introdusă printr-o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Potrivit proiectului de lege, starea de criză va fi instituită în momentul în care „societatea se confruntă cu apariţia sau iminenţa apariţiei unor incidente care sunt menite să afecteze sau să pună în pericol condiţiile de viaţă, stabilitatea politică, economică, socială, securitatea sau apărarea ţării sau să pună în pericol orice alte valori constituţionale”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani, în rezerva generală în caz de stare de asediu, de mobilizare sau de război (proiect de lege)”

  1. […] orice alte valori constituţionale”.

    Ce glumă bună :))))

    Ăștia au valori constituționale acum? :)))))

Comentariile sunt închise.