Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, avertizează: Cenzurarea presei și a gândirii este rețeta sigură a instalării unei noi dictaturi!

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a reacționat la informația privind cenzurarea presei online, spunând că nu va accepta niciodată controlul militarizat al presei.

„Cenzurarea presei și a gîndirii este rețeta sigură a instalării unei noi dictaturi. Am misiunea protejării românilor care au ales AUR pentru valorile în care credem.

Libertatea este una de căpătîi. Democrația combate dezinformarea sau propaganda de război numai prin transparență, onestitate și profesionalism, nu prin cenzură, ca pe vremea comuniștilor.

Ca lider de partid, dar și ca fost jurnalist, nu voi accepta niciodată controlul militarizat al presei”, a scris, vineri, pe Facebook, copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Reamintim că un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat, la care s-a alăturat și Guvernul României, împreună cu CNA și mai multe ONG-uri, pregătește o platformă informatică, ce va scana presa online, dar și bloguri și rețele sociale, a anunțat Profit.ro., citat de RostOnline.

Scopul oficial este identificarea surselor de dezinformare și propagandă  în contextul conflictului din Ucraina.

În fapt, avertizează sursa citată, pentru presa de investigație, spre exemplu, orice articol care ar semnala acte de corupție, incompetență sau alte deficiențe în Guvern, l-ar face pe autor suspect de a fi agent al propagandei ruse în algoritmii platformei. La fel, orice postare similară pe bloguri sau pe rețele sociale.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, avertizează: Cenzurarea presei și a gândirii este rețeta sigură a instalării unei noi dictaturi!”

  1. Lui Arafat ii este frica de puscarie ca presa divulga toate „afacerile” lui? De ce ii este frica,d-aia nu scapa.

Comentariile sunt închise.