OMS cere Ucrainei să distrugă agenţii patogeni de mare risc din laboratoare

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat insistent ministerului ucrainean al Sănătății să distrugă în siguranță agenţii patogeni de mare risc din laboratoarele din Ucraina, pentru a preveni orice potenţiale scurgeri.

Recomandarea OMS a fost anunţată prima dată de Reuters şi confirmată, vineri, de ediţia online a postului CNN, care menţionează un email de răspuns primit din partea acestei organizaţii, notează Agerpres.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii promovează biosecuritatea laboratoarelor, de exemplu prevenirea eliberării accidentale sau deliberate a agenţilor patogeni. Ca parte a acestei activităţi, OMS a recomandat cu tărie Ministerului ucrainean al Sănătăţii şi altor organisme responsabile să distrugă agenţii patogeni de mare risc, pentru a preveni potenţiale scurgeri”, a transmis către postul CNN purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic.

OMS susține că recomandarea nu are legătură cu acuzaţiile Rusiei despre încercări ale Ucrainei de a crea arme biologice cu ajutorul SUA și, că la fel ca alte ţări, Ucraina efectuează cercetări pe agenţi patogeni „pentru a le înţelege mai bine biologia, modul în care se răspândesc şi provoacă boli la oameni”.

Reamintim că Moscova a cerut vineri o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU asupra activităţilor militare biologice ale SUA pe teritoriul Ucrainei, după cum a relatat RostOnline.

Știri pe subiect:

Consiliul de Securitate al ONU se va întruni astăzi, la cererea Rusiei, pentru a discuta despre afirmațiile Moscovei cu privire la activitățile biologice ale SUA în Ucraina

Laboratoarele de cercetări biologice din Ucraina au fost construite și echipate cu fonduri de la Departamentul Apărării al SUA


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „OMS cere Ucrainei să distrugă agenţii patogeni de mare risc din laboratoare”

  1. Aha!
    Distrugeti voi ca noi nu vrem sa stim ce faceati acolo…!?!
    Da, … cercetari „„pentru a le înţelege mai bine biologia, modul în care se răspândesc şi provoacă boli la oameni””!
    CUM CERCETAM?
    1. CE ANUME SE RASPANDESTE? – existent sau fabricat in laborator = manipulat genetic?
    2. IN CINE SE RASPANDSTE? – cine sint [subiectii] oamenii min care se raspandeste/naga „agentul”?
    3. CE PATESTE „RASPANDITUL”? – unde e bagat/izolat si ce pateste” E doar observat si se fac analize… sau e tratat sa nu moara?

    Ca sa „inteleaga” = sa fabrice antidotul (vaccinul?), trebuie:
    – sa „faca” agentul mortal
    – sa imbolnaveasca [macar] un om care … sa fie pobservat cum moare!

    Asta e adevarata cercetare, asta e stinta medicala, asta e progresul „civilizator”, nicidecum planificarea depopularii…. ca e greu sa interzici si sa controlezi permnent, nu-i asa?
    … e mai ieftin omoratu’ in vremurile astea talmudice.

Comentariile sunt închise.