Directorul TNB refuză steagul Ucrainei pe clădirea teatrului: La 1918, oamenii au jurat că deasupra capului lor va flutura doar tricolorul! „Corupția ucide” îi solicită demisia

Directorul Teatrului Național București (TNB), Mircea Rusu, a explicat, într-o intervenție la un post de televiziune, de ce nu a fost de acord să fie pus steagul Ucrainei pe clădirea teatrului, menționând, în schimb, că și-a exprimat disponibilitatea de a ajuta refugiații veniți în România, oferindu-le cazare, masă și transport.

Pe TNB nu se poate pune steagul Ucrainei, pentru că la 1 decembrie 1918 oamenii de atunci au jurat că deasupra capului lor va flutura doar tricolorul României. În rest, am oferit tot ce se poate oferi, a subliniat directorul TNB, într-o intervenție la postul B1TV.

„Singurul lucru pe care nu am dorit să îl fac a fost să nu pun steagul Ucrainei pe TNB, atât. Am trimis autocarul în nordul României, la Suceava, la Siret să aducă oamenii în București sau pe unde i-au mai dus. Accept orice fel de ajutor pe care pot să îl dăm noi. Dacă suntem solicitați putem și să cazăm ucrainieni, cu copii, fără copii în sălile de jos. Avem săli de sport unde putem să adăpostim oameni. Suntem dispuși să îi hrănim, nu să punem un steag aiurea pe TNB. Singurul lucru pe care nu am vrut să îl fac a fost ăsta, în rest am făcut tot ce mi s-a cerut”, a declarat Mircea Rusu.

Pentru refuzul de a pune steagul Ucrainei pe clădirea teatrului din Capitală, asociația „Corupția ucide” solicită demisia directorului TNB, Mircea Radu.

Anterior, directorul TNB a declarat, pentru Antena3, că nu ar scoate din programul teatrului piesele scrise de dramaturgi ruși, dacă i s-ar solicita acest lucru.

„Nu admit așa ceva. Voi refuza categoric. Nu au nicio vină nici Cehov, nici Gorki, nici Turgheniev și așa mai departe pentru că actualii conducători ruși fac ce fac. Dimpotrivă, noi trebuie să avem puterea să nu amestecăm lucrurile. Cultura rusă este una excepțională”, a spus directorul TNB, Mircea Rusu.

În contextul conflictului din Ucraina, mai multe personalități care activează în sectorul cultural au condamnat agresiunile rusești. Unele dintre ele și-au dat demisia din instituțiile de cultură în care lucrau. Altele, care au o opinie favorabilă despre conflict, au fost înlăturate, notează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Directorul TNB refuză steagul Ucrainei pe clădirea teatrului: La 1918, oamenii au jurat că deasupra capului lor va flutura doar tricolorul! „Corupția ucide” îi solicită demisia”

  1. CORUPTIA UCIDE , CORECT DAR CINE PRACTICA MANIPULAREA MEDIA NU ” UCIDE ” , OARE FUNDATIA RESPECTIVA A FOST VERIFICATA VREODATA DE STATUL ROMAN ? , PRIVIND FONDURILE SALE DE PROPAGANDA ” SOROS ” , NICIODATA , ESTE BINE CA ACUM ARESTAM OAMENII DIN CULTURA ” PRO-RUSI ” ASA CUM IN ANII 50 PE VREMEA LUI ANA PAUKER ” FEMEIA DE FIER A BALCANILOR ” DECLARATA DE FUNDATIA RESPECTIVA , AFILIATA SOROS ARESTAM OAMENII DE CULTURA ” PRO-OCCIDENT ” OARE CHIAR NE-A LUAT DZEU MINTIILE SI PUNEM ” BOTUL ” LA MANIPULAREA ASTA EXECRABILA ATAT TELEVIZATA CAT SI MEDIATIZATA PRIN ALTE MIJLOACE ” CU RUSII DUSMANII LUMII ” CA LA NAZISTI IN ANII 30 ” CU EVREII DUSMANII LUMII ” SE PARE CA DA, PACAT SI VORBA PROVERBULUI ” DA-I ROMANULUI MINTEA CEA DE PE URMA ” Cu respect pentru domnul director TNB, pentru decizia sa ca pe cea mai reprezentativa cladire a teatrului romanesc nu poate flutura decat drapelul national si nu alte drapele ale contextului de moment.

Comentariile sunt închise.