Autoritățile bulgare din regiunea Vidin aruncă în stradă instituții de cultură românești. Intervenția senatorului Claudiu Târziu (AUR)

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a semnalat, joi, situația dramatică cu care se confruntă românii din Bulgaria, în contextul în care autoritățile bulgare vor să scoată în stradă o casă de cultură și o bibliotecă românească din regiunea Vidin.

„Am luat atitudine oficială față de ordinul abuziv și voluntarist al primarului orașului Vidin de evacuare forțată a Asociației Casa Populară de Cultură „Sfânta Teofana Basarab” și a Bibliotecii românești „Albotina” din sediul în care au fost situate în ultimii 10 ani.

Am discutat cu domnul dr. Ivo Gheorghiev, președintele Asociației, aducându-i la cunoștință că l-am sesizat oficial asupra cazului pe domnul Todor Churov, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Bulgariei la București.

Am cerut Ambasadei Bulgariei să informeze Ministerul Afacerilor Externe de la Sofia, în vederea intervenției autorităților competente ale statului bulgar, a soluționării pozitive a cazului și încetării hărțuirii asociațiilor minorității românești înrudite din orașul și regiunea Vidin”, a anunțat, pe Facebook, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost