Furnizează România arme Ucrainei? Răspunsul premierului Ciucă

Va furniza România arme Ucrainei, a fost întrebat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă, în cadrul unei conferințe de presă pe tema recentei vizite la Kiev.

Deși este o întrebare esențială pentru siguranța noastră națională, premierul Ciucă a evitat să dea un răspuns clar, însă a confirmat că România a livrat deja echipament de protecție și muniție.

Întrebat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă dacă România va livra arme în Ucraina, premierul Ciucă a răspuns:

„România, după cum știți, am avut o decizie prin care am asigurat transferul de echipament de protecție și muniție, în continuare analizăm solicitările pe care guvernul ucrainean le va înainta și în funcție de aceasta vom lua o decizie”.

Totodată, premierul Ciucă a confimat că tema furnizării armelor de către România a fost abordată în cadrul întâlnirii de marți cu președintele Ucrainei.

S-a discutat și acest subiect, dar ceea ce vreau să subliniez este că cea mai importantă perioadă a timpului pe care am petrecut-o la masa discuțiilor a fost cea legată de demersurile economice și umanitare pe care România poate să le acorde în momentul de față. Economia Ucrainei este foarte afectată, exportul de produse cerealiere, de produse agroalimentare reprezentau o contribuție importantă la PIB-ul Ucrainei. Reducându-se această dimensiune a exportului, preocuparea principală în momentul de față este și cea economică, dincolo de efortul pe care poporul ucrainean îl face, astfel încât să poată să facă față invaziei forțelor armatei ruse”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Reamintim că, potrivit unui comunicat transmis de Guvern, prim-ministrul Nicolae Ciucă a efectuat, la 26 aprilie 2022, o vizită de lucru în Ucraina, la Kiev, pe parcursul căreia a fost însoțit de președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

„Premierul României a fost primit de președintele Volodimir Zelenski și a avut întrevederi cu prim-ministrul Ucrainei Denys Shmyhal și președintele Radei Supreme Ruslan Stefanchuk”, se precizează în comunicat.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost