Germania ia în calcul NAȚIONALIZAREA filialelor germane ale companiilor rusești Gazprom și Rosneft

Germania a reacționat, joi, la decizia președintelui rus Vladimir Putin privind plata gazelor rusești doar în ruble, anunțând că ia în calcul naționalizarea filialelor germane ale companiilor rusești Gazprom și Rosneft.

Informația a apărut pe surse, în presa din Germania, citată de agențiile internaționale.

Ministerul Economiei din Germania ia în considerare naționalizarea filialelor germane ale companiilor ruseşti Gazprom și Rosneft, pe fondul preocupărilor legate de aprovizionarea cu energie, a informat, joi, potrivit Reuters, citată de Libertatea.

Decizia, discutată de oficiali din minister cu cancelarul Olaf Scholz, are ca scop prevenirea unui deficit masiv de energie, în cazul în care una dintre aceste companii, importante pentru Germania, intră în dificultate.

Potrivit sursei citate, ambele companii sunt esențiale pe piața energetică germană. Gazprom Germania operează depozite uriașe de gaze, iar Rosneft Germania este un jucător-cheie pe piața rafinăriilor de benzină, motorină și kerosen. Pe de altă parte, notează publicația germană, Gazprom și Rosneft riscă să intre în faliment tehnic, după ce băncile și partenerii de afaceri s-au distanțat de companiile deţinute cu capital rusesc, după intrarea în vigoare a sancțiunilor impuse Rusiei de Occcident.

Joi, 31 martie, Gazprom – compania mamă – a anunţat că ia în calcul tăierea gazelor pentru Uniunea Europeană.

Tot joi, Vladimir Putin a anunțat că gazul rusesc va putea fi plătit exclusiv în ruble, de vineri, 1 aprilie, în caz contrar contractele urmând a fi reziliate, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Germania ia în calcul NAȚIONALIZAREA filialelor germane ale companiilor rusești Gazprom și Rosneft”

  1. Corect , daca la Germani se poate privind SIGURANTA NATIONALA , POATE SI LA ALTII SE POATE DUPA MODELUL GERMAN PRIVIND SIGURANTA NATIONALA . SIGUR SI RUSII VOR NATIONALIZA LA FEL SUCURSALE MULTINATIONALE PE TERITORIUL LOR TOT PRIVIND SIGURANTA NATIONALA . SA VEDEM CE VOM FACE NOI , ” NOI SIGUR VOM LUA ” MODELUL DEMOCRATIEI UNIVERSALE SI ALE APRARARII DREPTURILOR CETATENESTI SAU VOM FACE SI NOI CA TOTI CEI CARE ISI APARA SI PUN PE PRIMUL PLAN INTERESEUL NATIONAL SI NU CEL ” MINORITAR DE GRUP POLITIC INFRACTIONAL ” AFLAT LA CONDUCERE.

Comentariile sunt închise.