Peste 200 de salariați dintr-un spital covid îngrijesc un SINGUR pacient. Unitatea nu poate primi bolnavi cu alte afecțiuni

Spitalul suport covid din Târgu-Cărbunești are 200 de angajați și un singur bolnav infectat cu covid internat, anunță EuropaFM.

Spitalul are o capacitate de a trata 350 de bolnavi, dar nu are voie să primească și alți pacienți care nu sunt infectați cu SARS-CoV-2. La acest spital lucrează peste 200 de salariați care se concentrează, în acest moment, pe tratarea unui singur pacient.

Având în vedere această situație, conducerea instituției a cerut transformarea unității în spital mixt în care să se poată trata și bolnavi cu alte afecțiuni care, până acum, au fost direcționați către alte spitale.

Conform managerului unității, vineri s-a mai prezentat un pacient care are semne de boală, urmând ca medicii să evalueze dacă se impune internarea lui.

De la 1 mai, unitatea sanitară din Targu-Cărbunești va putea, cu circuite separate, să trateze și pacienți care suferă de alte boli decât covid.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost