Restricțiile aberante din ultimii doi ani au dus la boli grave cauzate de slăbirea sistemului imunitar al copiilor

În ultimele luni, în Marea Britanie, SUA, Danemarca, Irlanda și Spania, s-au înregistrat peste o sută de cazuri de hepatită pediatrică în rândul copiilor sub 10 ani. Astfel, în Marea Britanie s-au înregistrat 108 de cazuri în rândul copiilor sub 10 ani, în SUA s-au înregistrat 9 cazuri în rândul copiilor sub 6 ani, iar în Spania s-au înregistrat 3 cazuri în rândul copiilor sub 7 ani.

Unele cazuri au fost atât de grave încât a fost nevoie de transplant de ficat pentru salvarea vieții copiilor.

Hepatita este o inflamație a ficatului și este cauzată de viruși specifici. Problema e că în cazul copiilor de mai sus nu a fost detectat nici unul din virușii cunoscuți că declanșează hepatita. În schimb a fost descoperit un virus comun al răcelii, adenovirusul, care este neutralizat cu succes de sistemul imunitar natural al organismului.

Faptul că acest lucru nu s-a întâmplat a făcut ca unii specialiști să declare că motivul pentru care banalul adenovirus a declanșat hepatita este slăbirea sistemului imunitar al copiilor, iar aceasta se datorează restricțiilor aberante impuse în ultimii doi ani care au închis copiii în case pentru perioade lungi de timp.

Sursa: Daily Mail

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost