Cel puţin 8 milioane de români trăiesc în afara graniţelor ţării (secretar de stat)

Cel puţin 8 milioane de români se află în afara graniţelor ţării, a anunțat, joi, secretarul de stat în cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Florin Cârciu, susținând că se încearcă identificarea unor soluții pentru a determina o parte dintre aceștia să se întoarcă în România.

„Astăzi, după ultimele date oficiale pe care le avem, numărăm 5,7 milioane de români în afara graniţelor. Este o cifră oficială pe care am obţinut-o de la Ministerul Afacerilor Externe. Cu siguranţă avem cel puţin 8 milioane. Avem 500.000 de români doar în Franţa, mai mult decât declară statul francez astăzi – 106.000 de români, în cifrele oficiale. Avem câteva ţări în Europa unde avem un milion sau mai mult de un milion de români. Avem 150.000 – 200.000 de români în plus, care nu sunt identificaţi sau număraţi”, a declarat Florin Cârciu, la o conferinţă organizată de Blocul Naţional Sindical (BNS), notează Agerpres.

Florin Cârciu susține că Guvernul are în vedere sprijinirea românilor din afara graniţelor şi din interiorul graniţelor.

„Cu siguranţă vom găsi soluţii pentru a aduce o parte din cei 8 milioane pe care îi avem în afara graniţelor, să îi convingem prin măsuri să se întoarcă acasă, să lucreze în România. Vom găsi soluţii prin echivalarea salariilor sau apropiere de salariile din afara graniţelor, acolo unde se regăsesc astăzi”, a mai spus secretarul de stat.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost