Sarea de bucătărie din România, la mare căutare în magazinele din Cernăuți

Sarea de bucătărie din România este la mare căutare în magazinele din Cernăuți, în contextul în care Ucraina este nevoită să importe acest produs, anunță Agenția BucPress.

Benzina și motorina nu sunt singurele produse aflate la mare căutare în Ucraina. În vitrinele magazinelor din țară aproape că a dispărut sarea de bucătărie, notează sursa citată.

În Ucraina, sarea de bucătărie era produsă la Combinatul „Artemsol” din orașul Soledar, regiunea Doneţk. Livrările ei în celelalte regiuni ucrainene au încetat din cauza acțiunilor militare desfășurate în zonă. Deocamdată, nu se știe dacă procesul de producție va fi reluat, oamenii temându–se că sarea va dispărea complet de la vânzare din această cauză.

Directorul interimar al Combinatului „Artemsil”, Viktor Iurin, spune că în prezent sarea de bucătărie este adusă de peste hotare, inclusiv din România. Potrivit jurnaliștilor din regiunea Cernăuți, în vitrinele magazinelor din centrul regional deja a fost expusă spre vânare sarea de bucătărie importată din România. Prețul ei este variază de la 10 până la 17 grivne, în funcție de magazin.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost