Viitorul lumii, decis la Davos. Președintele Volodimir Zelenski, primul şef de stat care va ţine un discurs la Forumul Economic Mondial

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, va fi, luni, primul şef de stat care va ţine un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Aceasta este cea mai influentă platformă economică din lume în care Ucraina are ceva de spus, a subliniat președintele Zelenski. Totodată, președintele Zelenski va marca deschiderea Casei Ucrainei din Davos.

„Casa Ucrainei din Davos va găzdui dialogul privind securitatea, sancțiunile, ajutorul umanitar, reconstrucția și revitalizarea Ucrainei și multe altele”, se arată într-un comunicat oficial, anunță ȘtiriTVR.ro.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cancelarul german Olaf Scholz și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se numără printre liderii care urmează să susțină discursuri la întâlnire.

Strada principală a orașului elvețian a fost transformată într-o Casă Rusă a Crimelor de Război de către artiștii ucraineni care speră să-și transmită mesajul liderilor mondiali, relatează Reuters. Vizitatorii sunt întâmpinați cu imagini precum un bărbat ars grav la Harkov după bombardamentele rusești și un film format din mii de imagini cu civili morți și cu case bombardate.

Vaccinarea cu doza 3 și testare anti-covid, obligatorii pentru participanți

Forumul Economic Mondial de la Davos se desfășoară în perioada 22- 26 mai. Potrivit organizatorilor, peste 50 de lideri de state şi de guverne și 300 de reprezentanţi guvernamentali se vor afla printre cei 2.500 de participanți la acest eveniment, anunță News.ro.

Participarea este condiționată de vaccinarea anti-covid. Participanţii sunt consideraţi complet vaccinaţi dacă au primit două doze, plus o a treia injecţie de rapel, notează sursa citată. De asemenea, toate persoanele trebuie să fie testate atât înainte, cât şi după sosirea lor în oraş, pentru a participa la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Conflictul din Ucraina va domina, fără îndoială, multe dintre conversaţiile care vor avea loc în staţiunea din Alpii elveţieni, în timp ce liderii de afaceri şi politicienii vor discuta despre cum să se ocupe de o nouă ordine mondială de securitate, preţurile mai mari la alimente şi inevitabila reconstrucţie a Ucrainei, precizează sursa citată. În plus, schimbările climatice şi pandemia de coronavirus vor alcătui unele dintre subiectele de discuţie.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Viitorul lumii, decis la Davos. Președintele Volodimir Zelenski, primul şef de stat care va ţine un discurs la Forumul Economic Mondial”

  1. Este firesc sa ” promovoze ” un nou tip de ” marketing politic ” , adica ” RAZBOUL CA AFACERE ZONALA ” dupa cum bine spune in motivatia sa domnul in cauza ” ajutoare umanitare , reconstructie , etc ” motivatii sunt destule , dar ce uita domnul in cauza ca este ” un actor dirijat de marii actori politici si economici mondiali ” ca pe tema ” acestei noii afacerii , razboiul ca motivatie economica zonala , pe romaneste adica ” razboiul o noua piata economica ” ca in urma cu 80 de ani , la cel de-al doilea razboi mondial , el actorul zonal , a distrus o tara pe termen mediu si lung , atat prin victime civile cat si prin exod de populatie ” tocmai cei asa zis aparati in drepturile lor , cetatenii ” au suferit si vor suferii cel mai mult.

Comentariile sunt închise.