Președintele Ungariei, poză pe vârful Piatra Secuiului din România, lângă o bornă vopsită în culorile Ungariei (FOTO)

Președintele Ungariei, Novak Katalin, aflată zilele trecute în vizită în România, s-a fotografiat pe vârful Piatra Secuiului din județul Alba, lângă o bornă vopsită în culorile Ungariei.

Ulterior, Novak Katalin a postat fotografiile pe Facebook, alături de o diploma care atesta că a escaladat vârful Piatra Secuiului, notează Ziarul Unirea.

„Am ajuns pe vârf, la 1130 metri. M-am simţit bine să fac drumeţii după sărbătoarea comună”, a scris, pe Facebook, președintele Ungariei.

Potrivit sursei citate, Piatra Secuiului este o destinaţie turistică foarte cunoscută, bornele de pe culmea montană fiind de zeci de ani în centrul unei dispute între români şi maghiari. Sunt vopsite periodic, fie în culorile naţionale ale României, fie în cele ale Ungariei.

Președintele Ungariei, Novak Katalin, a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la sărbătoarea dedicată marcării a 400 de ani de la înfiinţarea de către principele Bethlen Gabor a Colegiului Reformat din oraş. În Cetatea Alba Iulia a fost dezvelită şi o statuie a fostului principe al Transilvaniei.

Știri pe acest subiect:

Statuia unui principe maghiar, dezvelită la Alba Iulia, în inima României. Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor: Aici îi este locul!

Președintele Ungariei, jogging în Parcul Central din Cluj-Napoca: „Un început de zi activ în Kolozsvar”


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost