Comitetul Naţional privind Vaccinarea se DESFIINȚEAZĂ. Atribuţiile CNCAV, preluate integral de Ministerul Sănătăţii

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva covid (CNCAV) se desființează, atribuțiile acestuia fiind preluate integral de Ministerul Sănătăţii, conform unei hotărâri de guvern aprobate în şedinţa de luni.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Potrivit acestuia, decizia privind desființarea CNCAV a fost luată în urma „actualizării strategiei naționale de vaccinare împotriva covid în contextul situației epidemiologice actuale”.

„Hotărârea de guvern stabilește un nou mecanism de coordonare a activităților de vaccinare la nivel național, urmând ca atribuțiile Comitetului Național de Coordonare a acestor activități să fie preluate în integralitate de către Ministerul Sănătății, în corelare cu activitățile derulate în Programul Național de Vaccinare”, a precizat Dan Cărbunaru.

Din 1 iulie, activitatea de vaccinare împotriva covid se realizează exclusiv prin cabinetele de asistenţă medicală primară, în cadrul programului naţional de vaccinare (PNV) derulat de către Ministerul Sănătăţii, după cum a relatat RostOnline.

Reamintim că, în ultimii doi ani, în parioada pandemiei, președintele CNCAV a fost colonelul dr. Valeriu Gheorghiță. La începutul lunii martie a.c., Valeriu Gheorghiță a fost înlocuit de la conducerea Comitetului Național de Vaccinare și numit în funcția de comandat al Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu“, din Capitală.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost