Comitetul Naţional privind Vaccinarea se DESFIINȚEAZĂ. Atribuţiile CNCAV, preluate integral de Ministerul Sănătăţii

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva covid (CNCAV) se desființează, atribuțiile acestuia fiind preluate integral de Ministerul Sănătăţii, conform unei hotărâri de guvern aprobate în şedinţa de luni.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Potrivit acestuia, decizia privind desființarea CNCAV a fost luată în urma „actualizării strategiei naționale de vaccinare împotriva covid în contextul situației epidemiologice actuale”.

„Hotărârea de guvern stabilește un nou mecanism de coordonare a activităților de vaccinare la nivel național, urmând ca atribuțiile Comitetului Național de Coordonare a acestor activități să fie preluate în integralitate de către Ministerul Sănătății, în corelare cu activitățile derulate în Programul Național de Vaccinare”, a precizat Dan Cărbunaru.

Din 1 iulie, activitatea de vaccinare împotriva covid se realizează exclusiv prin cabinetele de asistenţă medicală primară, în cadrul programului naţional de vaccinare (PNV) derulat de către Ministerul Sănătăţii, după cum a relatat RostOnline.

Reamintim că, în ultimii doi ani, în parioada pandemiei, președintele CNCAV a fost colonelul dr. Valeriu Gheorghiță. La începutul lunii martie a.c., Valeriu Gheorghiță a fost înlocuit de la conducerea Comitetului Național de Vaccinare și numit în funcția de comandat al Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu“, din Capitală.