Dosar penal pentru primul român confirmat cu variola maimuţei. Bărbatul REFUZĂ să dea detalii despre contacţii direcţi. Ministrul Sănătății recomandă ABSTINENȚA

Primul pacient din România confirmat cu variola maimuței, un homosexual în vârstă de 26 de ani din București, are dosar penal, pentru că a refuzat să ofere informații despre contacţii săi.

Polițiștii Secției 12 s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de omisiunea declarării unor informații, deoarece bolnavul a refuzat să ofere informații cu privire la persoanele cu care a intrat în contact, iar în 14 iunie i s-a deschis cercetarea penală, anunță Mediafax.

Recomandarea ministrul Sănătății: Abstinenţa!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut, miercuri, mai multe declarații pe această temă, amintind de legislația privind transmiterea bolilor infecțioase și făcând recomandări pentru evitarea infectării.

Dacă apar cazuri secundare şi se favorizează transmiterea unei boli infecţioase, ştiţi bine că există o legislaţie în acest domeniu, a subliniat ministrul Rafila.

„Este vorba de un comportament la risc, comportamentul la risc poate fi deopotrivă înregistrat și la bărbați, și la femei. Problema este legată de un contact apropiat cu o persoană infectată.

Lucrul acesta se poate întâmpla oricui dacă nu își ia niște măsuri de precauție și recomandarea este, cel puțin din punctul de vedere al relațiilor intime, să se evite relațiile întâmplătoare, cu persoane necunoscute și dacă există o expunere cu o persoană care prezintă leziuni, atunci este bine să se adreseze unui serviciu de boli infecțioase”, a explicat ministrul Rafila.

Potrivit acestuia, pentru că boala se transmite şi pe cale sexuală, oficialii de la noi recomandă abstinenţa.

„Prezervativul este o metodă de prevenire care nu este infailibilă. Să ştiţi că singura metodă infailibilă este abstinenţa. Aşa este, aşa scrie în literatură şi vă reproduc din literatura de specialitate”, a afirmat ministrul Sănătăţii, potrivit Observator.

Știri pe acest subiect:

UPDATE/ Primul caz de variola maimuței, confirmat la un homosexual din România. Ministrul Sănătății vorbește deja de vaccinare. Când ajung primele doze la noi în țară

Lipsa de coloană vertebrală a presei românești


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost