Presa ungară: Nu este un secret de ce nu este mai mic prețul benzinei din România. Statul câștigă serios de pe urma carburanților

Dacă Guvernul de la București ar urma exemplul polonez și ar reduce TVA pentru carburanți la zero, această măsură ar duce la o scădere a veniturilor cu cel puțin cinci miliarde lei, sumă ce nu ar putea fi completată decât probabil prin îndatorare, scrie scrie publicația ungară Napi Gazdaság.

Într-un articol intitulat „Nu este un secret de ce nu este mai mic prețul benzinei din România”, publicația mai sus menționată explică că Guvernul român consideră în mod cert că principalul său obiectiv constă în creșterea veniturilor. Aceasta este explicația pentru refuzul guvernului de la București de a reduce impozitele incluse în prețul carburanților, notează Profit.ro.

În majoritatea statelor membre UE, prețul carburanților este reglementat de autorități. Recent Croația a anunțat că îngheață prețurile.

Deocamdată Guvernul Ciucă se opune presiunii sociale în creștere, iar membrii guvernului preferă mai degrabă să tacă, eventual ocolesc subiectul când vine vorba de intervenția autorităților asupra prețurilor.

Nu este vorba de ceva întâmplător, mai ales că statul câștigă serios de pe urma carburanților, iar prețurile astronomice îngrașă și mai mult bugetul.

„Impozitul după producerea și distribuirea carburanților și cel pe venit sunt responsabile pentru o mare parte a prețului plătit de consumator.(…) O parte a sumei plătite pentru benzină (39%) și motorină (36%) intră în bugetul statului sub forma impozitului pe venit”, se menționează într-un studiu întocmit de experții universității din Cluj și din București.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Presa ungară: Nu este un secret de ce nu este mai mic prețul benzinei din România. Statul câștigă serios de pe urma carburanților”

  1. Nu este un secret ACEST ” AMANUNT ” de 30 de ani CUNOSCUT PRIVIND ACOPERIRIEA GAURILOR INFRACTIONALE DE STAT PRIN IMPOZITE MARITE LA CEI REAL PLATITORII ” CETATENII ” si nu trebuie comentat de presa ungara ” care a fost politicoasa ” , PRIVIND STATUL ROMAN DACA AR FI STAT FUNCTIONAL SI AR RECUPERA MACAR 75 %( procentul de banii publici delapidatii politic LA NIVEL NATIONAL , la alte state asa zis ” democratice ” este din masuratorii intre 15-25 % , repetam de la caz la caz european si modial ) .DAR MACAR 50 % RECUPERATI DIN BANII PUBLICI DELAPIDATI DE CLASA POLITICA DE 30 DE ANI ” PRIN INTERPUSII SAI ” ATUNCI NU AR MAI FII NEVOIE SA ACOPERI GAURILE BUGETARE INFRACTIONALE LA NIVEL NATIONAL TOT DIN ” BANII CETATENULUI VOTANT , TURMENTAT IN NAIVITATEA ALEGERI LUI ASA ZIS DEMOCRATICE ” . DAR ASA ESTE MAI SIMPLU , ASTFEL ESTE IMPOSIBIL ” FIINDCA TOATA CLASA POLITICA ELITISTA SI MARE AFACERISTA A MOMENTULUI DE 30 DE ANI TRAIESTE SI VA TRAI DIN ALIMENTARE „INFRACTIONALA PE BANII STATULUI ” FORMA DEMOCRATICA A PARTIDULUI SI A CONTULUI PERSONAL ” DIN AFACERI ALE ASA ZISILOR BAIETII SMECHERI CU CINE CREZI CU STATUL ROMAN ” CAND VOM AUZII DE ” BAIETII SMECHERI IN AFACERI ” CU : RUSIA , CHINA , ISRAEL , TARILE ARABE , SUA , ETC . NICIODATA FIINDCA AIA SUNT SMECHERII ADEVARATI CARE CONDUC ACESTA TARA . DAR POVESTEA ASTA A FOST ACUM VREO 50 DE ANI , CU ADEVARATI ” BAIETI SMECHERI ” PREGATITI , SCOLITI SI CU ” RASPUNDERE FATA DE TARA ” , ACUM AVEM ” SMECHERII MOMENTULUI , CA LA MANELISTII ” FARA NUMAR , FARA NUMAR”

Comentariile sunt închise.