Primarul Chișinăului refuză marșul LGBT: Să facă ce vor acasă, nu să defileze în public!

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat, luni, pe Facebook, că nu va aproba marșul LBGT programat pentru luna iunie în capitala Republicii Moldova.

„Marșul homosexualilor nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Ulterior, primarul municipiului Chișinău a revenit cu o nouă postare pe acest subiect, în care a explicat că prin această decizie nu sunt lezate drepturile minorităților sexuale.

„Toți activiștii, deputații, miniștrii PAS s-au agitat, m-au blocat, au zis ca vor ieși la mars, expus diferite opinii ca uite primarul discriminează.

Am zis și mă repet, nimeni nu lezează drepturile homosexualilor, să facă ce vor acasă, nu să defileze în public.

Discriminați sunt copiii care în diferite localități merg încă la veceuri iarna în curte, afară. Discriminați sunt pensionarii și multe alte categorii de oameni care la aceste scumpiri în lanț nu pot face fata. Discriminate sunt familiile cu mulți copii, persoanele cu nevoi speciale care nu au condiții minime de trai.

Uitați-vă la problemele reale ale oamenilor, PAS, nu la cele inventate de voi!”

Totodată, Mitropolia Moldovei cere autorităților să anuleze festivalul Moldova Pride, care se va încheia cu Marșul solidarității organizat de comunitatea LGBT în perioada 13 – 19 iunie. Aceștia invocă faptul că „parada sfidează în mod abuziv şi public valorile majorității societății noastre, a anunțat Agora.md.

„În ultimii ani, Mitropolia Moldovei a insistat în nenumărate rânduri să nu fie autorizate astfel de marșuri, îndemnând atât autoritățile, cât și membrii, simpatizanții și promotorii comunității LGBT să renunțe la acest proiect, care reprezintă nu doar o jignire publică la adresa cultelor religioase, ci și a societății.

(..) În numele Bisericii Ortodoxe din Moldova și a cetățenilor acestei țări, rugăm să fie oprit acest flagel distructiv, care întinează moralicește societatea noastră declarată ortodoxă și care susține valorile familiei”, se arată în comunicatul emis de Mitropolie.

În perioada 15-19 iunie va avea loc cea de-a 21-a ediție a Festivalului LGBTI „Moldova Pride”, inclusiv un „Marș al solidarității”.

În România, sunt anunțate marșuri LGBT în mai multe orașe, printre care București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost