Uniforma școlară revine la Colegiul Național „Spiru Haret”. Directorul școlii: Nu este o corvoadă, ci face diferenţa dintre cel care este elev şi cel de pe stradă

Uniforma școlară revine din toamnă la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, ceea ce îi nemulțumește pe o parte dintre elevi.

În școală au fost puse câteva afișe cu următorul enunț: „Începând cu data de 5 septembrie 2022, accesul în unitatea de învățământ este permis doar în uniforma școlii”.

Profesorul Virginel Iordache, directorul Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, spune că decizia Consiliului de Administrație are doar caracter de recomandare și nerespectarea nu va duce la sancțiuni sau la excluderea elevilor de la ore, informează MonitorulSV.ro.

„Este doar o recomandare. Nu se întâmplă nimic în cazul în care nu poartă uniforma, o să poarte cei care reușesc să se încadreze în regimul școlii, dar noi vrem să încurajăm purtarea uniformei, și diriginții o să stea de vorbă cu elevii și părinții acestora în acest sens, pentru că nu este o corvoadă, ci face diferenţa dintre cel care este elev şi cel de pe stradă. Mai mult, uniforma nu face diferenţe sociale între elevi. Există o prevedere legală în regulamentul școlii. Există autonomia fiecărei școli, cei care nu vor purta uniforma nu vor fi dați afară de la ore sau sancționați, dar ar fi bine să respecte o decizie a școlii”, a declarat directorul Virginel Iordache, notează sursa citată.

Potrivit acestuia, se dorește o atmosferă civilizată în școală, în așa fel încât să nu existe diferențe între copii privind ținuta, mai ales că sunt în școală și elevi care nu își permit haine de firmă.

„Dorim să creăm o atmosferă civilizată în școală în așa fel încât să nu existe diferențe între copii privind ținuta. Este doar o recomandare. Am plecat de la această prevedere legală pentru că unii elevi vin cu genți Louis Vuiton iar alții nu au săracii după ce să bea apă, ca să spun așa”, a explicat directorul Colegiului, Virginel Iordache, potrivithttps://www.edupedu.ro/elevii-colegiul-national-de-informatica-spiru-haret-suceava-reclama-ca-sunt-obligati-sa-poarte-uniforma-din-5-septembrie-pentru-a-intra-in-scoala-directorul-spune-ca-este-doar-o-recomandare-am/ EduPedu.

Chiar dacă unii elevi sunt reticenți, conducerea colegiului consideră că, în final, majoritatea o să își dorească să poarte din toamnă uniforma școlară, ținută ce-i diferențiază de elevii altor școli, mai ales că uniforma nu face diferenţe sociale între elevi.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost