Ziua porților deschise la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighet. Președintele AFDPR, Octav Bjoza, printre participanți

Fundația Academia Civică a organizat joi, 2 iunie, Ziua Memoriei – Ziua porților deschise la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighet, o zi a celor ce au trecut prin închisorile și deportările comuniste sau au luptat în rezistența împotriva comunismului.

Evenimentul a avut loc joi, de Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor.

„2 iunie, de sărbătoarea Înălţării şi Ziua Eroilor, la Memorialul Sighet este Ziua Memoriei

De Ziua Memoriei – Ziua Porților Deschise, vin la Sighet, într-un adevărat pelerinaj, foști deținuți politici, familiile și urmașii lor din toată țara.

Este o impresionantă zi de sărbătoare a memoriei, pe parcursul căreia se organizează dezbateri, se vernisează expoziții, se lansează cărți, iar în Cimitirul Săracilor se face o slujbă de pomenire pentru cei morți în închisori, în lagăre, în deportări”, au precizat organizatorii pe pagina de Facebook a Memorialului.

Printre participanți s-a aflat și președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, Octav Bjoza, care- în urmă cu un an- a suferit un AVC.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ziua porților deschise la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighet. Președintele AFDPR, Octav Bjoza, printre participanți”

  1. Nu este o „impresionanta zi de SARBATOARE a memoriei ….. este o impresionanta zi de COMEMORARE a memoriei.
    Cred ca situatia este dramatica si revoltatoare in acelasi timp. Este un moment de inchinaciune al poporului roman dar care trece neobservat, mai mult din ignoranta decat din ignorare. Acest gen de evenimente comemorative ale unor momente care au facut istoria adevarata a acestui popor trebuie sa ajunga, cumva prin mass-media, mult mai bine la romani; prea ne-au sters memoria si identitatea toti dusmaniiprieteni!

Comentariile sunt închise.