Senatorul Claudiu Târziu, despre „reforma” ministrului Cîmpeanu: Școala tinde să devină nu un loc al înălțării spirituale și culturale, ci al DEBUSOLĂRII cu program

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) critică  în termeni duri propunerile anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu pentru o așa-zisă reformă a Educației, precizând că renașterea României trebuie să înceapă cu reluarea controlului asupra educației copiilor.

„Sorin Cîmpeanu continuă opera de demolare totală a învățământului românesc. Ultimele propuneri de „reformă” vizează schimbarea profundă a misiunii profesorului. Se dorește ca acesta să devină un facilitator al învățării de tip copy/paste.

Cu fiecare propunere de reforma a învățământului se coboară din ce în ce mai jos. Standardele sunt tot mai scăzute, materiile diluate, irelevantul devine prioritar. Nu se mai dorește formarea de cetățeni ai României, adulți cu caracter și cultură generală. Școala tinde să devină nu un loc al formării, ci al deformării caracterelor; nu al înălțării spirituale și culturale, ci al debusolării cu program; nu al pregătirii pentru viață, ci al îndoctrinării ideologice.

Renașterea României trebuie să înceapă cu reluarea controlului asupra educației copiilor acestei țări”, a scris senatorul Claudiu Târziu (AUR).

Știri pe acest subiect:

Elevii nu vor mai da teste pe hârtie, iar tabla clasică dispare din școală. Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Vacanța din februarie nu va mai fi în același timp pentru toți elevii. Noi decizii halucinante în Educație și explicațiile ministrului Sorin Cîmpeanu

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Senatorul Claudiu Târziu, despre „reforma” ministrului Cîmpeanu: Școala tinde să devină nu un loc al înălțării spirituale și culturale, ci al DEBUSOLĂRII cu program”

Comentariile sunt închise.