Achizițiile din pandemie/ Fostul director al Unifarm, Adrian Ionel, condamnat la 6 ani şi 8 luni închisoare pentru o mită de 760.000 de euro

Adrian Eugen Ionel, fost director general al Companiei Naţionale Unifarm SA, a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Bucureşti la 6 ani şi 8 luni închisoare cu executare, într-un dosar privind un contract de achiziții din pandemie.

Fostul director al Unifarm este acuzat că a cerut o mită de 760.000 de euro de la reprezentanţii unei firme, în schimbul atribuirii unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus, respectiv 250.000 de combinezoane şi trei milioane de măşti chirurgicale, anunță Agerpres.

Potrivit deciziei instanţei, Adrian Ionel a primit 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, 3 ani pentru luare de mită, 3 ani pentru complicitate la trafic de influenţă, un an pentru instigare la fals intelectual şi un an pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Cele cinci pedepse au fost contopite şi, prin aplicarea unui spor, a rezultat o condamnare de 6 ani şi 8 luni închisoare cu executare.

Decizia instanţei nu este definitivă.

În acelaşi dosar, Daniela Lizica Maria Radu, fost şef serviciu comercial al CN Unifarm SA, a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

Fostul director al Unifarm, Adrian Ionel, a fost trimis în judecată în octombrie 2020 pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Adrian Ionel ar fi pretins suma de 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziţie a echipamentelor de protecţie împotriva infectării cu virusul covid: 250.000 de combinezoane şi trei milioane de măşti chirurgicale.

Știri pe același subiect:

Şefa Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate, urmărită penal în legătură cu achiziția nelegală a 1,7 milioane de măști, în pandemie. Prejudiciul depășește 50 de milioane de lei

Vor fi desecretizate contractele de achiziții publice făcute în pandemie? Anunțul senatorului Claudiu Târziu (AUR)

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Achizițiile din pandemie/ Fostul director al Unifarm, Adrian Ionel, condamnat la 6 ani şi 8 luni închisoare pentru o mită de 760.000 de euro”

  1. Putin domnule , putin , ca in Caragiale , apoi ” asta a fost doar excutantul ” , cand vom vedea PAPUSARII ADEVARATI INTERNI SI EXTERNI IN CAZUL ASA ZISEI PANDEMII ” CORONA SI ALTI VIRUSI” NICODATA . CINE SAU CAND VA RECUPERA MACAR UN SFERT DIN ACESTI BANI FRAUDATI NATIONAL ? NIMENI DOMNE NICIODATA , DAR MAI FACEM UN ” RETING ” PE TV SI IN PRESA ” CU AMARATII DE SERVITORI CARE AU PUS BOTUL OBLIGATI SAU NU LA INFRACTIUNE ” .DAVAI ,DAVAI , VORBA ” COMUNISTILOR SI COTROPITORILOR DE LA EST , ZICA -SE RUSI „

Comentariile sunt închise.