OMS, profil al bolnavilor de variola maimuței: homosexuali cu vârsta medie de 37 de ani

Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), se conturează un prim profil al pacienților afectați de actuala epidemie de variolă a maimuțelor, transmite Le Figaro, citat de RFI.

Pe scurt, profilul cel mai frecvent este cel al unui bărbat cu vârsta sub 40 de ani, care trăiește în Europa,  are relații sexuale cu bărbați și prezintă o erupție pe tot corpul și febră.

Potrivit statisticilor OMS, 99,5% dintre pacienți sunt bărbați, cu o vârstă medie de 37 de ani. Totodată, 60% dintre pacienții care și-au raportat orientarea sexuală s-au identificat ca fiind homosexuali, bisexuali sau alți bărbați care fac sex cu bărbați, se arată în raport.

Europa, cea mai afectată regiune

Cu 81,6% din cele 6.027 de cazuri înregistrate la nivel mondial, Europa rămâne de departe cea mai afectată regiune în actualul val de cazuri de variolă, depistate în luna mai în afara țărilor endemice din Africa Centrală și de Vest.

Germania, Marea Britanie și Spania sunt cele mai afectate țări din lume, cu peste 1.000 de cazuri fiecare. Franța avea 498 de cazuri la 6 iulie, potrivit cifrelor Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

14 cazuri în România

Până în acest moment, în România au fost diagnosticate cu variola maimuţei 14 persoane. Nu au existat decese.

Ultimele trei cazuri au fost diagnosticate joi, după cum a informat  Ministerul Sănătăţii, citat de Agerpres. Este vorba despre trei bărbaţi, doi dintre ei cu vârsta de 38 de ani şi unul de 32 de ani, din Bucureşti şi din judeţul Timiş.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „OMS, profil al bolnavilor de variola maimuței: homosexuali cu vârsta medie de 37 de ani”

Comentariile sunt închise.