Premierul ungar Viktor Orban, către forțele de ordine din România pentru evacuarea patrioților români: Politicos, precum poliția din Budapesta când evacuează DROGAȚII de pe poduri!

Asociația Calea Neamului solicită Președenției și Guvernului României să interzică premierului Ungariei, Viktor Orban, vizitele „private” pe teritoriul statului român, tinând cont de faptul că acestea (cu sau fără acordul MAE) au fost făcute exclusiv în Transilvania, având de fapt un caracter politic exprimat printr-un obiectiv ce încalcă grav Constituția României, anume, organizarea obținerii autonomiei teritoriale pe criteriu etnic, a anunțat, printr-un comunicat, Calea Neamului.

„Cerem totodată Președenției și Guvernului României, să solicite în mod oficial scuze din partea primului-ministru al Ungariei, pentru jignirile aduse cetățenilor români care au afișat la Băile Tușnad mesajul „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc”, Viktor Orban adresându-se către forțele de ordine în timp ce acestea ne protejau de mulțimea furioasă, escortându-ne spre ieșire, cu următoarea expresie defăimătoare: „Politicos, precum poliția din Budapesta procedează când evacuează drogații de pe poduri”.

Pe lângă aspectul jignitor, acest ordin, are și semnificația (cel puțin simbolică) de exercitare de facto al conceptului de co-suveranitate pe care Ungaria vrea să-l impună în România. Este un fapt fără precedent ca un șef de stat, aflat pe teritoriul altui stat, să dea indicații unor forțe de ordine din acel stat și să defăimeze cetățeni ai statului respectiv”, se precizează în comunicat.

Reprezentanții Asociației Calea Neamului au fost prezenți, sâmbătă, la Băile Tușnad, unde au afișat mesajul „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc”, în timpul discursului premierului ungar Viktor Orban.

„În acest context profund antiromânesc, chiar nu mă interesează perorația antiglobalistă a lui Orban de la Tușnad. E ca și cum un hoț îți vine în casă si vrea să-ți ia jumătate din ea, dar în același timp vorbeste frumos de familie, religie, etc. Hoțului îi spun așa, am în familia mea, în casa mea, oameni care apără familia și credința mea, măi hoțule, nu trebuie să vii tu aici la mine să-mi vorbești despre lucrurile astea și în același timp să mă furi”, spune președintele Asociației Calea Neamului, Mihai Tîrnoveanu.

Reamintim că zilele trecute a avut loc cea de-a 31-a ediţie Universitatea de vară „Tusvanyos” de la Băile Tuşnad.

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a criticat în termeni duri lipsa de reacție a autorităților române față de recentele evenimente organizate în cadrul Universității de vară „Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, după cum a relatat RostOnline.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Premierul ungar Viktor Orban, către forțele de ordine din România pentru evacuarea patrioților români: Politicos, precum poliția din Budapesta când evacuează DROGAȚII de pe poduri!”

  1. Multumesc in mod deosebit pt informatiile primite dealungul timpului din partea publicatiei ROST. Cinste dumneavoastra !

Comentariile sunt închise.