MApN: Forţele Aeriene Canadiene îşi încep misiunea de poliţie aeriană în România

Forţele Aeriene Regale Canadiene îşi încep misiunea de poliţie aeriană în România, misiunea urmând să se desfășoare în următoarele patru luni, a anunțat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Ceremonia dedicată certificării detașamentului Forțelor Aeriene Canadiene va avea loc joi, 4 august, începând cu ora 11.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Detașamentul canadian, format din aproximativ 180 de militari (piloți și personal tehnic) şi șase aeronave CF-188 Hornet, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO în următoarele patru luni, alături de militari aparținând Forțelor Aeriene Române şi aeronave F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR, iar alte două aeronave CF-188 Hornet vor participa, în aceeași perioadă, la exercițiile organizate cu aliații NATO.

„Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele canadiene.

Dislocarea avioanelor CF-188 Hornet în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate”, se precizează în comunicatul de presă.

Aceasta este cea de-a șasea rotație la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Canadiene, după cele executate în 2017, 2018, 2019, 2020 și 2021. De asemenea, militarii canadieni au mai executat o misiune în România, la Câmpia Turzii, în anul 2014.

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „MApN: Forţele Aeriene Canadiene îşi încep misiunea de poliţie aeriană în România”

Comentariile sunt închise.