Senatorul Claudiu Târziu: Ticăloșia privind supraimpozitarea contractelor part-time trebuie să înceteze!

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a solicitat, marți, anularea măsurii privind supraimpozitarea contractelor part-time.

„Ticăloșia privind supraimpozitarea contractelor part-time trebuie să înceteze! Acest guvern odios duce o politică sistematică de sărăcire a românilor”, a transmis, marți, pe Facebook, președintele CNC AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Reamintim că supraimpozitarea contractelor part-time impusă de Guvernul Ciucă ar putea fi o măsură neconstituțională, deoarece încalcă libertatea muncii, după cum a spus fostul președinte al Curții Constituționale din România (CCR), Augustin Zegrean.

Potrivit acestuia, această măsură „este o încălcare a libertății muncii, a articolului care reglementează libertatea muncii”.

„Dacă tot vorbim de muncă, noi avem în Constituție un articol la drepturile fundamentale, acolo este amplasat Articolul 41 (…). Noi nu avem obligația de a munci, noi avem doar dreptul (…). Avem dreptul la muncă și acest articol spune, nimeni nu poate fi împiedicat să își aleagă munca pe care el o dorește, deci dacă omul dorește să muncească la doi patroni sau la patru, sau la 10, este problema lui.

Statul nu are obligația să îți asigure un loc de muncă, nu a îndrăznit statul român să își asume prin Constituție o astfel de obligație (…), dar nici libertatea muncii nu poate fi îngrădită”, a mai spus Augustin Zegrean, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost