Protest AUR la Termocentrala Mintia din Hunedoara! Claudiu Târziu: Încă din 2021 am avertizat cu privire la situația în care se află

Peste o mie de membri AUR din întreaga țară au protestat, duminică, făcând scut în jurul Termocentralei Mintia din Hunedoara.

„Vă întrebați ce facem pentru țară?! Luptăm pe toate fronturile!

Astăzi după amiază, împreună cu 1.000 de membri AUR din toată țara, am protestat împotriva guvernului trădător care încearcă să ne jefuiască pe noi, românii, de termocentrala Mintia.

La Mintia am fost personal, încă din ianuarie 2021, și am tras un semnal de alarmă asupra situației în care se afla. Ulterior, împreună cu citiva colegi parlamentari, i-am cerut socoteală ministrului Energiei în biroul lui.

România este o țară plină de resurse. România are toate datele ca să fim mîndri de ea și să ne zbatem pentru ea. România nu are încă, din păcate, conducători care să o iubească!

AUR va reda României strălucirea binemeritată!”, a scris, duminică, pe Facebook, președintele CNC AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Reamintim că senatorul Claudiu Târziu a solicitat în repetate rânduri redeschiderea termocentralei Mintia.

„Reporniți urgent termocentrala Mintia!

Lichidatorul termocentralei Mintia – Deva a anunțat scoaterea la licitație a întregului patrimoniu al acestui mare producător din sistemul energetic național. Asta înseamnă totala distrugere a acestei termocentrale.

S-a ajuns aici după ce acest obiectiv strategic național a fost mai întâi falimentat. De către cine? De niște incompetenți sau de niște hoți.

În nou context internațional datorat războiului din Ucraina și scumpirii energiei, fiecare stat caută soluții pentru asigurarea necesarului de energie în afara cadrului dogmatic impus de birocrații de la Bruxelles.

Green Deal este mort în acest moment. Prioritatea absolută în materie de energie, în Europa, este asigurarea necesarului funcționării economiilor naționale și a consumului populației. Orice resursă de combustibili fosili (gaz, cărbune, petrol, nuclear) sau energie regenerabilă trebuie urgent utilizată pentru a atenua șocul renunțării la resursele din Rusia sau a diminua dependența de ele.

Traversăm o situație de forță majoră care necesită măsuri curajoase.

România are toate argumentele pentru a relua exploatarea cărbunelui din Valea Jiului și transformarea lui în energie electrică prin intermediul termocentralei de la Mintia.

Ceea ce lipsește este voința politică care să urmărească interesul național.

Domnilor guvernanți, redeschideți minele de cărbune, retehnologizați și reporniți Mintia!”, a transmis, la sfârșitul lunii mai, senatorul Claudiu Târziu, după cum a relatat atunci RostOnline.

Însă, în 26 august, Centrala Termoelectrică Mintia a fost cumpărată cu 91 milioane EUR de Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, în cadrul unei licitației publice. Anunțul a fost făcut de Expert Insolvență SRL, în calitate de administrator judiciar al societății Complexul Energetic Hunedoara SA.

Pe același subiect:

Senatorul Claudiu Târziu (AUR): România are TOATE argumentele pentru a relua exploatarea cărbunelui. Reporniți urgent termocentrala Mintia!

Apelul AUR nu a rămas fără ecou! Se pregătește repornirea Termocentralei Mintia


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost