AUR cere verificarea averii președintelui Klaus Iohannis

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a întreprins demersuri procedurale prin care solicită convocarea unei şedinţe de plen a Parlamentului în vederea adoptării unei hotărâri privind demararea formalităţilor legale de verificare a averii preşedintelui Klaus Iohannis, a anunțat, miercuri, deputatul AUR Antonio Andruşceac.

„Aş putea să vorbesc despre ceea ce s-a întâmplat în privinţa Înaltei Curţi, care a dat o hotărâre ce ar putea duce la închiderea a mii de dosare penale şi nici acest lucru nu cred că este întâmplător, pentru că, iată, aveţi un document pe care eu îl depun de mai multe săptămâni în atenţia Biroului permanent al Camerei Deputaţilor şi în atenţia Birourilor reunite, este o solicitare prin care grupul AUR cere convocarea unei şedinţe de plen reunite în vederea adoptării unei hotărâri a Parlamentului României cu privire la demararea procedurilor legale de verificare a averii preşedintelui României. Totodată, solicităm prezenţa preşedintelui Klaus Werner Iohannis la această şedinţă”, a precizat Andruşceac, într-o conferinţă de presă, informează Agepres.

Potrivit acestuia, solicitarea AUR are la bază articolul 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averilor demnitarilor, magistraţilor şi a persoanelor cu funcţii de conducere şi de control a funcţionarilor publici.

„Legea prevede că averea preşedintelui României va putea fi cercetată numai după încetarea exercitării mandatului, iar pe durata acestuia la solicitarea sau în baza hotărârii Parlamentului României, adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Considerăm că persoana care se află la vârful conducerii acestei ţări trebuie să fie un om aflat în afara oricărei suspiciuni în ceea ce priveşte dobândirea pe căi frauduloase a averii”, a afirmat deputatul AUR.

El a susţinut că unele dintre acţiunile preşedintelui Iohannis „au o vădită tentă antiromânească” şi a acuzat coaliţia de guvernare de „o grămadă de nereguli” legislative.

„Considerăm că unele din acţiunile pe care domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis le-a întreprins au o vădită tentă antiromânească, cum ar fi şi presiunile pe care le-a făcut împotriva ministrului Apărării Dîncu, cum au fost presiunile pe care le face în mod constant pentru vânzarea din rezervele naţionale ale statului, rezerve strategice. (…) Sunt o grămadă de nereguli pe care actuala coaliţie de guvernare le face în ceea ce priveşte legislaţia, în ceea ce priveşte acest abuz asupra Constituţiei României, care, practic, nu mai există. Prin decizia care s-a luat şi prin ceea ce ne aduce la cunoştinţă ICCJ, practic, se prescriu o grămadă de infracţiuni, iar aproape 70% din ceea ce a fost lucrat de către magistraţi poate efectiv să fie şters cu buretele. (…) Vom solicita instanţelor să reanalizeze aceste documente, am depus şi contestaţii”, a afirmat Antonio Andruşceac.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „AUR cere verificarea averii președintelui Klaus Iohannis”

  1. Verificarea averii ” domnului in cauza ” adica „Presedinte Romania ” nu va fii posibila niciodata avand in vedere intreserele de grup politic protejat „atat intern cat si extern” dar domnul fost ministru M.AP.N poate sa ne comunice oficial cat sunt costurile de intretinere ale ” mari grupari de blindate franceze ” versus Macron si cat sunt costurile de intretinere ale ” marii divizii Normadia ” versus Biden , CINE PLATASTE CONSUMATIA SI DIN CE BANII . Poate acest fapt simplu economic trebuie analizat de CSAT si Comisiile Parlamentare , de aparare in cauza . Este ca la ” cetateanul turmentat la carciuma ” , consum , consum dar cine plateste bre , consumatia ? In rest de ce doreste domnul in cauza K.W.J aceasta ” manifestare armata ” , ca la Circ , pentru ce si de ce doar suntem in NATO ? Bre , ca la tara ,domnul in cauza dupa ” eliberarea din functie conform mandat ” doreste si protectia NATO , prin functie tocmai pentru ce ? raspunde senil copilul prost politruk : PENTRU CONTROLUL AVERII PE PERIOADA MANDAT SI PROTECTIA NECESARA NATO . Apoi domnul in cauza a invatat de la predecesorii sai , ca ” faci banii cu functia presidentiala ” dar cine iti si protejeaza ” agoniseala ta ” , cand vine penalul si mazilierea , numai altii mult mai sus prin functia care o ai ” astazi presedinte „, maine ” secretar NATO ” , ca doar nu am ” agonisit de capul meu ” ! Doar ca ” majoreta ” externa . Cu stima pentru fostii presedintii Iliescu si Constantinescu , care au trait ” din retributia de stat ” si alte donatii in cauza , sarac , sarac , dar cu liniste in casa .

Comentariile sunt închise.