Cuvânt fulminant ca un ciocan! Părintele Iosua Trenham, despre Iisus versus transhumanism (VIDEO)

Suntem guvernați de oligarhi revoluționari și radicali, care îl neagă pe Dumnezeu și care sunt capabili să folosească puterea în cel mai distructiv mod, spune părintele Iosua Trenham, într-un podcast pe tema transhumanismului.

„Oamenii sunt tratați ca niște computere. Epoca oamenilor proiectați, a transumanismului, a sosit, indiferent dacă vrem sau nu, indiferent dacă știm sau nu, este aici!”, spune părintele Iosua Trenham.

După clip, este transcriptul realizat de Chilie Athonită.

Ordinul Casei Albe

În ultima lună, cred că pe 12 septembrie, Casa Albă aici, în Statele Unite a emis un ordin executiv, un ordin executiv fascinant, profund îngrijorător, a fost emis sub titlul privind „Avansul biotehnologiei și bioproducției, inovație pentru o bioeconomie americană durabilă și sigură.” Ce înseamnă asta? Cred că 99% dintre americani nu au absolut nicio idee ce înseamnă asta, dar înainte de a vă cita ceva din ordinul executiv, permiteți-mi doar să fac un comentariu inițial cu privire la dezvoltarea tehnologiei în această eră a secularismului, unde cuvântul „sigur” mi se pare extrem de nelalocul lui.. „Avansul în promovarea biotehnologiei și a bioproducției pentru o bioeconomie americană durabilă și sigură…”

Iată-ne astăzi guvernați în Occident de oligarhi care nu au niciun angajament formal față de Dumnezeu sau vreun cod moral clar, iată-ne în preajma războiului nuclear, cu siguranță cel mai aproape din viața mea în care am fost de război nuclear și cuvântul „sigur” este inserat într-un ordin executiv despre care vă voi arăta că este orice altceva decât sigur, orice dar sigur nu este… Permiteți-mi să vă citesc un citat din ordin. „Trebuie să dezvoltam ingineria genetică, tehnologii și tehnici pentru a putea scrie circuite pentru celule și, previzibil, să programăm biologia în același mod în care scriem software și programăm computere”.

Oamenii sunt tratați ca niște computere

Doamne, ai milă! Trebuie să fie o glumă! Tratează oamenii ca pe niște computere să ne facă previzibili, ca să putem fi programați literalmente. Epoca oamenilor proiectați a transumanismului, a sosit, dragilor, indiferent dacă vrem sau nu, indiferent dacă știm sau nu, este aici! Majoritatea marilor titani tehnologici ai timpului nostru ,majoritatea acestor oligarhi seculari care conduc comerțul de astăzi sunt formal atei și resping religia tradițională în principiu…

Îmi amintesc că am fost în 2017 la Budapesta, Ungaria, la Congresul Mondial al Familiilor din acel an și pe marele ecran în fața a câteva mii de oameni, ministrul maghiar al familiei făcea o prezentare. pentru viața de familie… Mai întâi, doar un mic comentariu secundar vă puteți imagina America având un ministru pentru viața de familie? Avem un ambasador pentru promovarea imoralității agendei LGBT literalmente un ambasador supraveghetor, dar să avem un ministru pentru hrana familiei??! Ce șoc ar fi! Ea pune pe tablă o imagine pe ecranul mare a tuturor premierilor din Europa cu o linie mare la mijloc între prim-miniștrii Europei de Vest și prim-miniștrii Europei Centrale și de Est și apoi a pus o întrebare…

Câți copii în medie credeți că au prim-miniștrii din Est și câți credeți că au în Occident? Răspunsul? La acel moment în Occident numărul mediu de copii din familia prim-miniștrilor de guvernământ din toate țările vest-europene a fost a fost 1,6 ….2,1 poate? NU…a fost ZERO, nici un singur prim-ministru al Europei de Vest la acea vreme nu avea vreun copil măcar. Aceștia sunt oamenii care iau decizii de mare consecință pentru familii, cei fără familie… Media pentru Est a fost de 3,5!! Acel slide mi-a spus mult mai mult decât orice altceva despre diviziunea în viziunea asupra lumii și consecințele diviziunii și viziunea despre lume care se întâmplă.

Negarea lui Dumnezeu

Suntem guvernați de oligarhi foarte revoluționari și radicali care îl neagă pe Dumnezeu, viziunea creștină, viziunea creștină asupra eshatologiei și acum se găsesc capabili să folosească puterea în cel mai distructiv mod. Îl neagă pe Dumnezeu, dar, și asta e este originea acestei angoase, din ceea ce conduce transumanismul pe principiu ei îl neagă pe Dumnezeu, ei neagă eternitatea, neagă raiul, dar nu pot trăi cu consecințele astea. Este prea sumbru, subminează sensul uman, subminează orice soluție pentru problemele noastre, eternizează moartea și așa că transhumaniștii sunt blocați între lumea pe care au făcut-o, lumea seculară pe care o produs-o și consecințele abolirii religiei, dar ei nu se pot întoarce la religie, nu se pot pocăi, deși sperăm că o vor face și că unii dintre ei vor începe să facă asta.

Transumanismul e aici! Seculariștii nu pot scăpa de dorința de sens, nu pot scăpa de ecoul paradisului din interiorul lor, care nu-l pot eradica, indiferent ce ar face, chiar și prin negarea lui Dumnezeu, nu pot eradica faptul că sunt făcuți după chipul Lui și că acea imagine este în ei mărturisind împotriva viziunii lor asupra lumii. Cultura noastră e descrisă în mod atrăgător de Sfântul Pavel în primul capitol al Epistolei sale către Romani, permiteți-mi să citesc un text de acolo și cred că veți vedea cât de relevantă e descrierea stării noastre, el spune:

Sfântul Apostol Pavel

„Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea şi peste toată nedreptatea oamenilor care ţin nedreptatea drept adevăr. Pentru că ceea ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu este cunoscut de către ei; fiindcă Dumnezeu le-a arătat lor. Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înţelegându-se din făpturi, adică veşnica Lui putere şi dumnezeire, aşa ca ei să fie fără cuvânt de apărare, pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor şi inima lor cea nesocotită s-a întunecat. Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios.”

Ultima frază: „Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.” Nici un rând din Scripturi nu descrie mai bine transhumaniștii. Au creat o formă de tehno-utopism care nu are nicio bază științifică. Au creat un sistem nebun deși sunt înțelepții acestei lumi, sunt mânați de consecințele negative ale propriilor lor decizii, impulsuri anti-religioase. Această formă de transutopism, acest transhumanism încearcă să rezolve problema păcatului și a mizeriei prin pur și simplu negarea că păcatul există și caută să rezolve problema morții sigure prin îmbrățișarea tehnologiei și afirmația nefondată că cumva, pe măsură ce tehnologia se dezvoltă, vom obține o tehnologie care ne va ajuta să eradicăm moartea. Această închinare la tehnologia pământească este dovada că ei au abandonat închinarea la singurul Dumnezeu adevărat, dar nu pot înceta să se închine, trebuie să găsească un salvator, pur și simplu nu poate fi un salvator personal care ar putea cere ceva de la ei.

Moartea este opțională …oare?

De fapt, una dintre teoriile fundamentale a transhumaniștilor este că moartea este opțională, aceasta este de fapt una dintre afirmațiile fundamentale care unifică mișcarea, moartea este opțională și ei numesc asta știință! Poate cineva să folosească metoda științifică pentru a verifica premisa că cineva a scăpat vreodată de moarte? Cu excepția Unuia! Cum este asta științific? Numai dacă avem mai multă tehnologie, se spune că putem pune creierul uman într-o stare înghețată acum și putem aduna o tehnologie suplimentară care ne va permite să-l atașăm înapoi într-un fel de corp și persoana poate avea o formă de nemurire. Cât de ridicol a devenit! Ideea că tot ceea ce te face să fii personalitatea ta glorioasă conștiința voastră se presupune că totul e blocat în creier, acesta este gândul acestor transhumaniști, locul creierului…

Ca răspuns la asta, Biserica își ridică vocea și depune mărturie despre viziunea lui Iisus despre ceea ce înseamnă a fi o ființă umană. Viziunea lui Iisus despre transfigurare împotriva viziunii seculare a transhumanismului. Evanghelia de duminica din urmă, evanghelie magnifică a Sfântului Luca cap 6, Iisus spune: Iubește-ți vrăjmașii, fă bine oamenilor, împrumută și fii generos cu oricine fără nici un gând de primire înapoi. Întreaga concentrare a lui Iisus, întreaga Sa învățătură este… vizează inima umană, nu creierul uman, El nu ocolește creierul uman, creierul este respectat cu siguranță, facultatea rațională este acceptată și prețuită și hrănită, dar miezul omului inima lui, centrul sufletului său, acesta este punctul central al învățăturii lui Iisus – dezvoltarea unei inimi curate, iluminarea minții, vindecarea voinței umane, aceasta este intenția Domnului nostru Iisus Hristos, lucrarea Harului în viețile noastre, nu este doar să ne păstrăm capacitatea mentală pentru totdeauna.

Transfigurare vs. Transhumanism

Iisus ne oferă Schimbarea la față (Transfigurarea) în loc de transhumanismul secular. El este soluția la toate dilemele noastre. Tehnologia nu este soluția. Tehnologia nu a fost cauza căderii omului și apariția morții și tehnologia nu va fi soluția la căderea omului și apariția morții. Căderea omului a fost o decizie personală și afrontă, o ofensă personală între Adam și Eva și Domnul Dumnezeu și singura soluție este una personală. Hristos însuși este soluția pentru fiecare problemă umană și pentru fiecare dilemă umană.

El este noul Adam, este al doilea om, gloria rasei umane, El este cuceritorul iadului, învingătorul morții, distrugătorul lui Satana, Mântuitorul omenirii, ispășirea păcatelor noastre dătătorul vieții veșnice, viitorul pe care îl oferă tuturor celor care se pocăiesc și cred în El. Este atât de frumos, atât de magnific încât este mult peste orice tehnologie a omului căzut și a mișcării transhumaniste poate oferi și nu poate fi pus în mod rezonabil în limbajul uman. Cei care au văzut în viața următoare și ceea ce Domnul a pregătit pentru cei care îl iubesc nu pot vorbi prea mult în această viață. Dumnezeu este solutia pentru problemele noastre!

Profetul Amos

Mă gândesc la cuvintele profetului Amos el spune așa: Așa spune Domnul: Caută-Mă si trăiește! Cauta-Mă si trăiește dacă vrei sa trăiești. A trăi înseamnă a-l căuta pe Dumnezeu, care este viață. Acesta este adevărul: prin Sfântul Botez am fost uniți cu Iisus, am fost adoptați în familia lui Dumnezeu, am fost aduși pe calea mântuirii, care este purificarea inimii, curățarea și iluminarea minții, vindecarea voinței, cultivarea virtuții avem foarte puțin interes în editarea genelor care îmbină creierul uman cu un computer sau potențialul inteligenței artificiale ca și cum vreunul dintre aceste lucruri dacă le realizăm ne-ar da o mare contribuție la destinul etern al omenirii.

Nimic nu ne poate salva de diavol, de păcatele noastre și de Moartea însăși. Doar Hristos! Nu lipsa tehnologiei a adus păcatul și moartea în lume și nicio tehnologie nu o poate alunga, doar Unul poate. Doar Unul cucerește moartea, numai Unul mântuiește omenirea, numai Unul este vrednic de iubirea și devotamentul nostru suprem, singurul Dumnezeu adevărat și singurul Său Fiu, Domnul nostru Iisus Hristos și Preacuratul Duh Sfânt, un singur Dumnezeu a Căruia este slava în veci! Amin!

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost