România, sursă primară pentru TRAFICUL de persoane exploatate sexual și prin muncă. Claudiu Târziu (AUR): Ce a făcut Ministerul de Interne condus de Lucian Bode pentru a combate acest fenomen?

România se menține drept sursă primară pentru traficul de persoane exploatate sexual și prin muncă, înregistrând una dintre cele mai ridicate rate din Europa, potrivit statisticilor întocmite în principal de Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

În România, această infracțiune se manifestă cu predilecție în sectoare precum: construcții, agricultură, menaj. Prostituția, cerșetoria, furtul sunt principalele activități la care sunt obligate victimele traficului de carne vie, peste 50% dintre aceste persoane fiind minori.

În acest context, senatorul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR, i-a adresat ministrului de Interne, Lucian Bode, o intepelare prin care solicită răspuns la următoarele întrebări:

  • Care sunt măsurile efective și cuantificabile adoptate la nivelul ministerului pe care îl conduceți, care a fost contribuția și noua concepție de conducere a dumneavoastră și care a fost eficiența lor pentru combaterea acestui fenomen?
  • Câte dintre sarcinile stabilite în Strategia Națională împotriva traficului de persoane menționată mai sus ați îndeplinit până în prezent?
  • În ce măsură ați îndeplinit obiectivele expuse în noua Strategie UE privind combaterea traficului de persoane 2021-2025 – Comunicare a Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic și Social European și Comitetul Regiunilor – COM/2021/171?

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost