Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022. Sport vs ideologie

Campionatul Mondial din Qatar, a cărui deschidere a avut loc duminică, se anunță teren de luptă nu atât pentru meciurile de fotbal, cât pentru confruntarea dintre cultura și civilizația țării gazdă și ideologia care a cuprins lumea fotbalului.

Cu multe luni înainte de începerea Campionatului Mondial, Qatar a anunțat public care sunt normele pe care le impune pe stadioane, interzicând categoric promovarea LGBT pe stadioane. În același timp, echipele din Europa calificate la Cupa Mondială au decis, la inițiativa Olandei, să se alăture campaniei „One Love”, iar căpitanii să poarte banderolele LGBT la meciurile din Qatar.

În acest context, principalele știri vehiculate pe tema CM nu se referă la performanțele sportive, cum ar fi firesc, ci la declarațiile care roiesc în jurul temei LGBT. Un căpitan de echipă care refuză banderola LGBT, cum s-a întâmplat în cazul Franței, devine știrea principală pentru jurnalele de sport.

Faptul că FIFA interzice purtarea banderolei LGBT este, din nou, o știre virală în presa internațională. Bunăoară, TheGuardian anunță că echipa Angliei va sta totuși în genunchi înainte de meciul cu Iran de la Cupa Mondială, chiar dacă FIFA interzice banderola LGBT.

Căpitanul Harry Kane trebuie să decidă dacă sprijină drepturile LGBT purtând banderola de căpitan curcubeu „OneLove”, notează MariusTucă.

Țara Galilor continuă să planifice ca Gareth Bale să poarte banderola curcubeu împotriva SUA luni, iar președintele Federației Germane de Fotbal (DFB), Bernd Neuendorf, a declarat că Germania este pregătită să fie amendată dacă Manuel Neuer o va purta împotriva Japoniei miercuri.

Și căpitanul Danemarcei, Simon Kjaer, va purta banderola LGBT, marți, la primul meci de la Cupa Mondială, împotriva Tunisiei, conform News.ro.

Întrebat despre acest lucru, directorul tehnic al federaţiei daneze, Peter Moller, a confirmat:

„A fost întotdeauna intenţia noastră. O făcusem deja în cele două meciuri ale noastre împotriva Croaţiei şi Franţei în Liga Naţiunilor. După discuţii cu alte federaţii, printre care Anglia, Germania, Belgia şi Ţările de Jos, am decis să purtăm această banderolă”, a spus directorul tehnic al federaţiei daneze, Peter Moller.

Se aşteaptă federaţia daneză la sancţiuni? „Nu ştim încă”, a răspuns Moller. „Dar Ţările de Jos, Anglia şi Ţara Galilor joacă în faţa noastră, aşa că vom vedea ce se întâmplă”, a precizat Moller.

Exemplele pot continua și confirma că ideologia a cuprins fotbalul și lumea întreagă atât de mult, încât am ajuns ca la un Campionat Mondial de Fotbal să numărăm banderolele LGBT, ci nu golurile date de fotbaliști.

Pe același subiect:

Steagul LGBT, interzis la Cupa Mondială din Qatar

Cine afișează simboluri LGBT în timpul Cupei Mondiale din Qatar riscă între 7 și 11 ani de închisoare. Anunțul autorităților

Ambasador al Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar: Homosexualitatea este o afecțiune psihică

Hugo Lloris, căpitanul echipei Franței, REFUZĂ să poarte banderola LGBT la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar

 

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022. Sport vs ideologie”

Comentariile sunt închise.