Curtea Constituţională a României a RESPINS sesizările referitoare la legile Justiţiei

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizările depuse de Avocatul Poporului, AUR şi USR cu privire la cele trei legi ale Justiţiei adoptate în Parlament, au precizat, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.

Curtea Constituțională a României (CCR) a judecat, miercuri, 9 noiembrie, sesizările privind neconstituționalitatea Legilor Justiției, inclusiv articolele prin care suveranitatea națională este anulată, prin subordonarea Constituției legilor europene.

Potrivit agendei de pe site-ul CCR, în ședința de plen de miercuri judecă atât obiecțiile depuse de Avocatul poporului, cât și cele depuse de partidul AUR, referitoare la Legile Justiției.

Reamintim că Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională a României (CCR) Legea privind Statutul judecătorilor și procurorilor, după cum a relatat RostOnline.

Senatul a adoptat, în 17 octombrie, rapoartele pe cele trei proiecte de legi ale Justiției privind Consiliul Superior al Magistraturii, organizarea judiciară şi statutul judecătorilor şi procurorilor.

Senatorii majorității PNL-PSD-UDMR au votat „pentru”, iar senatorii AUR și USR au votat „împotrivă”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost