Basarabia e România!

Ieri după amiază, la Chișinău, am participat, ca invitat, la întrunirea Consiliului Politic Național (CPN) al partidului „Alianța pentru Unirea Românilor” din Republica Moldova.

Ședința a fost condusă de domnul Boris Volosatîi, deputat în Parlamentul României, președintele AUR Republica Moldova.

Pe lîngă decizii referitoare la problemele organizatorice curente, precum primirea de noi membri și pregătirea deschiderii de noi organizații locale și raionale, CNP a adoptat, cu unanimitate de voturi, următoarele Rezoluții:

  1. Cu privire la ieșirea Republicii Moldova din CSI;
  2. Cu privire la înființarea batalionului mixt de menținere a păcii cu sediul la Iași;
  3. Cu privire la anularea interdicției de intrare în Republica Moldova a domnului George Simion;
  4. Cu privire la susținerea demersurilor Mitropolia Basarabiei de recuperare a patrimoniului ei confiscat de regimul sovietic de ocupație și deținut de Republica Moldova;
  5. Cu privire la securitatea energetică a românilor dintre Nistru și Prut și inadmisibilitatea susținerii economice a regimului separatist de la Tiraspol prin livrarea gazelor naturale furnizate de România;
  6. Cu privire la limba română de stat.

Eu am ținut un discurs despre necesitatea de a ne concentra toate eforturile pentru accelerarea procesului de reunificare a Basarabiei cu România.

Vă invit să-l urmăriți!

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost