Mâinile și medaliile de AUR ale româncei Loredana Toma, campioană mondială la haltere

Federația Română de Haltere a distribuit pe Facebook o imagine impresionantă cu mâinile și medaliile sportivei Loredana Toma, campioană mondială la haltere.

„O poză cât o mie de cuvinte. Palmele și medaliile Loredanei Toma, numărul 1 mondial și deținătoarea noului record mondial de seniori la stilul smuls! Felicitaaari și mult succes în continuare, Loredana! Hai, România”, a transmis, pe Facebook, Federația Română de Haltere.

Sportiva română Loredana Toma a cucerit două medalii de aur, luni, la Campionatele Mondiale de haltere de la Bogota (Columbia), în cadrul cat. 71 kg, la stilul smuls şi la total, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Federația Română de Haltere

Toma s-a impus la smuls cu 119 kg, nou record mondial de senioare. Românca a fost a patra la stilul aruncat, cu 137 kg, în timp ce la total a încheiat pe prima poziţie, cu 256 kg, fiind urmată de chinezoaica Tiantian Zeng, 253 kg, şi de Angie Palacios (Ecuador), cu 252 kg.

România încheie astfel Mondialele de la Bogota cu trei medalii, cele două de aur câştigate de Loredana Toma şi argintul obţinut de Mihaela-Valentina Cambei la stilul smuls, în cadrul categoriei olimpice 49 kg.

La Mondialele de la Bogota participă 537 de sportivi din 93 de ţări, 270 la feminin şi 267 la masculin, aceasta fiind prima competiţie de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024. România a fost reprezentată de şase sportivi, patru la feminin şi doi la masculin.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost