Sara Nukina a trecut la Domnul

Sara Nukina, fata care a sensibilizat România întreagă prin glasul său și cântările bisericești, a murit la 18 ani, împliniți pe 5 septembrie, după o suferință teribilă, anunță Știripesurse.

Sara Nukina urma un tratament pentru o boală oncologică la creier rară. În ultimele luni, situația medicală a Sarei s-a deteriorat, medicii nemaiputând face nimic pentru a o salva.

Anul trecut, pe 10 decembrie, Sara Nukina venise în România special pentru a cânta alături de Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, înființat și dirijat de către arhidiaconul Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale.

Părintele Patriarh Daniel și mai multe parohii bucureștene au strâns fonduri pentru tratamentul tinerei, care a fost foarte implicată în acțiuni de voluntariat, fiind cunoscută publicului prin vocea ei și dragostea pentru muzica religioasă.

Tatăl Sarei, sensei Nukina Nobuyuki, de trei ori campion național al Japoniei la karate, deținător al centurii negre cu 6 DAN, și-a cunoscut soția româncă în Japonia, în urmă cu aproape 26 de ani, dar au decis să trăiască în România, unde a și fost botezat ortodox la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală. Sensei Nukina Nobuyuki este bun cunoscător al mănăstirilor din Sfântul Munte Athos, unde a fost de nenumărate ori pentru a se ruga pentru sănătatea fiicei sale.

Toți cei trei copii ai lor poartă numele Sfântului Gheorghe, Sara- Georgiana, Eric-George şi George Gabriel.

Pe același subiect

Sensei Nukina Nobuyuki, campionul japonez care l-a descoperit pe Dumnezeu în România: Aveţi talentul numărul unu mondial la iubire necondiţionată!

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost